ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΑΓΡΙΑ

yyΕπίθεση δέχτηκαν δύο προεδρικοί υποψήφιοι που έπαιρναν μέρος στο ουκρανικό τοκ σόου «Svoboda Slova». Ο Oleg Tsarev ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και τώρα είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε το γραφείο Τύπου του υποψηφίου…

Ο Oleg Tsarev δέχθηκε επίθεση από ριζοσπαστικούς όταν παγιδεύτηκε στο εσωτερικό του κτιρίου ICTV όπου είχε προηγουμένως γίνει το τοκ σόου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Tsarev.

«Με μεγάλη δυσκολία οι δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης κατάφεραν να απομακρύνουν τον Oleg Tsarev από τον οργισμένο όχλο. Ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και είναι σε σοβαρή κατάσταση “, δήλωσε το γραφείο Τύπου.

Περίπου την ίδια χρονική περίοδο, αγνώστων στοιχείων άτομα απέκλεισαν και κατέστρεψαν το όχημα που μετέφερε έναν άλλο υποψήφιο των  προεδρικών εκλογών, τον Mikhail Dobkin, την ώρα που επίσης πήγαινε στο ίδιο τοκ σόου, ενώ επιτέθηκαν και τραυμάτισαν  τους βοηθούς του.

Τόσο ο  Dobkin, όσο και ο Tsarev υπέβαλαν τις υποψηφιότητές τους για τις προεδρικές εκλογές ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Οι προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου, με είκοσι τρεις εγγεγραμμένους υποψηφίους να συμμετέχουν στην εκστρατεία.

Ο Dobkin είναι ένας επιχειρηματίας που έγινε πολιτικός, και πρώην κυβερνήτης της ανατολικής περιοχής της Κρακοβίας, που υπόσχεται ότι θα επικεντρωθεί στην αναβίωση των διπλωματικών σχέσεων με τη Ρωσία, εάν εκλεγεί.

Ο Tsarev προέρχεται επίσης από το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ήταν επιχειρηματίας και Αναπληρωτής του Λαϊκού Κόμματος της Ουκρανίας. Αργότερα εκδιώχθηκε από το κόμμα, στις 7 Απριλίου.

RT

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ