ΣΟΥΛΤΗΣ- ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΡΩΔΙΑ ΓΙΑ «ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ»

λαΣε αποχώρηση από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας προχώρησαν οι κ.κ. Απ. Καλογιάννης και Γ. Σούλτης καθώς και το σύνολο των συμβούλων της παράταξης Λαρισαίων Πόλις που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι η δημοτική αρχή είχε φέρει προς έγκριση θέματα που χαρακτηρίστηκαν ρουσφετολογικά.

Αλλωστε για την ενέργειά τους είχαν προειδοποιήσει με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του δ.σ. ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Απ. Καλογιάννης αλλά και ο Γ. Σούλτης ζητώντας να συζητηθούν μόνο τα υπηρεσιακά θέματα.

Στην επιστολή τους οι κ.κ. Σούλτης και Καλογιάννης αναφέρουν τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε,

Την Τρίτη 15/4/14 και ώρα 14.00 έχετε καλέσει Δημοτικό Συμβούλιο. Με αφορμή το γεγονός ότι τι Συμβούλιο αυτό είναι το τελευταίο πριν την δημοτικές εκλογές, έχετε βάλει για συζήτηση πάνω από 100 θέματα και συνεχώς προσθέτετε εκτός ημερησίας διατάξεως θέματα.

Το πρόβλημα, κύριε πρόεδρε, είναι ότι η πλειοψηφία των θεμάτων τους Δημοτικού Συμβουλίου πραγματεύονται θέματα συμπολιτών, τα οποία στην ουσία έρχονται να «περάσουν» με τη διαδικασία αυτή ένα μήνα πριν τις εκλογές. Με απλά λόγια καλέσατε ένα συμβούλιο όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή πάει να εξυπηρετήσει προεκλογικά ρουσφέτια. Και για να δώσουμε στοιχεία αναφέρουμε τα παρακάτω: Aπό τα 99 θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα 13 είναι διαγραφή προστίμων, 30 περίπου είναι εργολαβικά θέματα (ανακεφαλαιωτικοί πίνακες, παραλαβές, παρατάσεις κλπ) και 12 είναι άρσεις απαλλοτριώσεων σε δεσμευμένα οικόπεδα. Η τελευταία και μόνο ομάδα θεμάτων αποτελεί πρόκληση προς την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και προς όλη τη Λάρισα, αφού πρόκειται για τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της Λάρισας οι οποίοι παραδίνονται για πολεοδόμηση. Σαν αντιπολίτευση έχουμε από την αρχή της τετραετίας ζητήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα αντιμετωπίσει συστηματικά και με διαβούλευση το θέμα των δεσμευμένων οικοπέδων. Άλλωστε το κάθε ένα από αυτά τα θέματα συνοδεύεται από ένα φάκελο 500 σελίδων, πως λοιπόν φέρνετε 12 τέτοια σημαντικά θέματα την Μ. Τρίτη πριν τις εκλογές;

Κύριε πρόεδρε,

Ζητούμε να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο τα απαραίτητα υπηρεσιακά θέματα και να αναβάλλετε όλα τα υπόλοιπα. Άλλωστε ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι μόνο ένας μήνας, και αυτό το συμβούλιο θα μπορούσε για λόγους ευαισθησίας να γίνει μετά τις εκλογές.

Αν το αίτημα μας δεν γίνει δεκτό θα καταγγείλουμε δημόσια την τακτική σας και δε θα συμμετέχουμε σε ένα συμβούλιο παρωδία ένα συμβούλιο προεκλογικών ρουσφετιών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ