ΣΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ Η Κ. ΚΟΣΣΥΒΑ

κοσΗ ΔΗΜΑΡ Λάρισας ανακοινώνει ότι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ συμπεριλαμβάνεται και η  υποψήφια από την Λάρισα Κατερίνα Κόσσυβα φιλόλογος , πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Δρυάς».

Η Κατερίνα Κόσσυβα- Σουρλαντζή γεννήθηκε στην Κρανιά του Κάτω Ολύμπου το 1954 . Σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης . Το  1979 διορίστηκε και δίδαξε σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης στο νομό Λάρισας. Συνδέθηκε με τα μέλη της αυτοδιοικητικής κίνησης «Λάρισα- Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» και ενστερνίστηκε τις απόψεις της ανεξαρτησίας στα αυτοδιοικητικά. .Υπήρξε  πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κρανιάς,  ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων νομού Λάρισας και μέλος της ομάδας που εξέδιδε το εκπαιδευτικό περιοδικό «ΣΗΜΕΙΟ».

Το 1984 αποσπάστηκε στη Νότια Αφρική για 5 χρόνια, όπου δίδαξε στο αγγλοελληνικό σχολείο ΣΑΧΕΤΙ και σε κοινοτικά σχολεία της παροικίας. Βραβεύτηκε για την πολιτιστική της δραστηριότητά της από το «Πνευματικό Πρακτορείο» των Ελλήνων λογοτεχνών Νοτίου Αφρικής. Εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία στο Παν/μιο WITS του Γιοχάννεσμπουργκ.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της αυτοδιοίκησης και εκλέχθηκε το 1993 δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Λάρισας και αργότερα τοπική σύμβουλος στην Κρανιά του Δήμου Κάτω Ολύμπου.

Εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Α.Π.Θ. Παρακολούθησε πολλά σεμινάρια  και πήρε μέρος σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2001 μαζί με ευαισθητοποιημένους πολίτες δημιούργησαν το Σωματείο για το περιβάλλον και τον πολιτισμό «ΔΡΥΑΣ», με σκοπό την προστασία των περιοχών «Νatura 2000».Το Κέντρο ενημέρωσης  της «ΔΡΥΑΣ», στον πρώην Σ.Σ. Τεμπών, έγινε γνωστό πανελλαδικά για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δραστηριότητες περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Το 2008 αποσπάστηκε στο Παν/μιο Comenius της Μπρατισλάβας και δίδαξε την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό. Πραγματοποίησε σε συνεργασία με την εταιρεία νεοελληνικών σπουδών και την ελληνική πρεσβεία πολλές εκδηλώσεις για την προβολή της ελληνικής λογοτεχνίας. Συνεργάστηκε με  τις έδρες νεοελληνικών σπουδών της, καθώς και με περιβαλλοντικούς φορείς και οργανώσεις της Ευρώπης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ