ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ 1ου ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

διοτιγελΤο θέμα της στέγασης και λειτουργίας του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας, έθεσαν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οι Λαρισαίοι βουλευτές Δημήτρης Γελαλής και Ηρώ Διώτη, υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ζητώντας να αντιμετωπιστεί

και να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της μόνιμης στέγασης του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

Στην ερώτηση αναφέρουν: «Η απόφαση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας να ζητήσει πίσω από το 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας το αμφιθέατρο και το ισόγειο του χώρου που τα τελευταία έτη του έχει παραχωρήσει, ανέδειξε για μία ακόμη φορά την επί σειρά ετών αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης κτιριακών υποδομών για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ν. Λάρισας.

Συγκεκριμένα, με την 24/10.2.2014 απόφαση του ΔΣ του ΚΚΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας και το 428/11.3.2014 έγγραφό του που κοινοποιήθηκε στο 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, το ΤΕΕ καλείται να εγκαταλείψει χώρους που ανήκουν στο ΠΤ ΑμεΑ Λάρισας “Ο Αριστεύς” της Γιάννουλης και που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσε για τις λειτουργικές του ανάγκες, χωρίς όμως το Υπουργείο Παιδείας να έχει μεριμνήσει για την εξεύρεση άλλου χώρου.

Η πρόσφατη συγχώνευση των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας σε υδροκέφαλους οργανισμούς και η μεταφορά της κεντρικής διοίκησης εν προκειμένω του ΚΚΠ Περιφέρειας Θεσσαλίας στους χώρους που στεγάζεται ο Αριστέας στη Γιάννουλη, δημιούργησαν ανάγκη εξεύρεσης χώρων λειτουργίας των υπηρεσιών του. Όμως η απόφαση αυτή, σε συνδυασμό με την ολιγωρία του ΥΠΑΙΘ, αφήνει χωρίς στέγη τους μαθητές του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους μαθητές και στις οικογένειές τους. Τη στιγμή μάλιστα που πολλά κτίρια στην ευρύτερη περιοχή ενώ θα μπορούσαν να διατεθούν για τη στέγαση των μαθητών, παραμένουν αναξιοποίητα.

Η απόφαση λήφθηκε για να εξυπηρετήσει υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες, εις βάρος όμως των μαθητών του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας, των οικογενειών τους και της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού και δικαιούνται προσβάσιμα σχολεία σε μόνιμη έδρα, με μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες για την πραγματική υποστήριξή τους για την ένταξή τους στην κοινωνική ζωή» καταλήγουν οι βουλευτές.