ΑΙΣΧΟΣ: ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ

Μπλόκο στη φόρμα αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα!

μερισμαΤο κράτος εκτός από δυσκίνητο αποδεικνύεται και ανάλγητο. Φαίνεται η προτεραιότητα δόθηκε στην… επικοινωνιακή πλευρά του πράγματος και έτσι το κοινωνικό μέρισμα μοιράζεται σχεδόν στα τυφλά. Αποτέλεσμα αυτού φτωχοί άνθρωποι και κυρίως χιλιάδες νέοι άνεργοι να μην λαμβάνουν μέρισμα αλλά… αντίδωρο.

Η διάταξη το λέει ξεκάθαρα. Δεν δικαιούνται μέρισμα τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.

Τι σημαίνει αυτό; Χιλιάδες (ίσως η πλειοψηφία) νέοι κυρίως άνεργοι που βρέθηκαν χωρίς κανένα εισόδημα και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στο πατρικό τους σπίτι και στην εφορία δήλωσαν φιλοξενούμενοι των γονιών τους δεν θα λάβουν τα 500 ευρώ.

Το μόνο που θα λάβει η οικογένεια, ανάλογα βέβαια με το εισόδημα, θα είναι τα 167 ευρώ που δικαιούται για κάθε ενήλικο προστατευόμενο μέλος!

Με λίγα λόγια ένας άνθρωπος με εισόδημα έχει δικαίωμα στο μέρισμα, αλλά ένας άνεργος που δεν έχει κανένα εισόδημα, αλλά τον ζουν οι γονείς του δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ!

Εκεί που σταματάει η λογική φαίνεται ότι ξεκινάει κάποιες φορές η … δράση του οικονομικού επιτελείου.

Μπλόκο στη φόρμα αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα!

Ούτε μια φορά δεν θα ξεκινήσει μια διαδικασία για το κοινωνικό μέρισμα μέσω διαδικτύου στην ώρα της! Μάλλον … φταίει το γιορτινό κλίμα και κάποιοι εκεί στο υπουργείο ξεχάστηκαν. Όπως και να ‘χει πάντως προς το παρόν είναι μάταιη η προσπάθεια όσων επιχειρήσουν να μπουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή στο www.gsis.gr.Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν έως 30 Ιουνίου. Ως κριτήριο τίθεται το εισόδημα του 2012 (δηλωση 2013). Αν έχουν σπίτια και αυτοκίνητα, λαμβάνεται υπόψη και το τεκμαρτό εισόδημα. Το εισόδημα του 2012 δεν εξετάζεται για τους μακροχρόνια άνεργους, αλλά αν απορριφθεί η αίτηση τους θα επανεξεταστεί από Ιούλιο και μετά, βάσει της νέας δήλωσης. Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας πρέπει να μην υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Με τα νέα δεδομένα, το εφάπαξ επίδομα θα διανεμηθεί ως εξής:

 

Κλίμακα υπολογισμού του κοινωνικού μερίσματος:

Δικαιούχοι Βασικό όριο εισοδήματος Καταβαλλόμενο πόσο Αιτών/Αιτούσα 6.000 500,00 Σύζυγος / φιλοξενούμενος ενήλικας +2.000 +166,67 Για κάθε προστατευόμενο τέκνο / φιλοξενούμενο ανήλικο +1.000 +83,33 Μονογονεϊκές οικογένειες (για το 1ο προστατευόμενο τέκνο) +2.000 +166,67 Για ένα (1) τουλάχιστον πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω +1.000 +83,33

 

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ