ΓΕΝΕΥΗ: ΤΕΤΡΑΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

890Σήμερα πραγματοποιείται στη Γενεύη η τετραμερής συνάντηση αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ε.Ε. και της Ουκρανίας με στόχο την αποκλιμάκωση της κρίσης… 

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ε.Ε., στο τραπέζι θα καθίσουν ο Τζον Κέρι, ο Σεργκέι Λαβρόφ, η Κάθριν Άστον και ο Αντρέι Ντεστσίτσια.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι ΗΠΑ και η Ρωσία εξακολουθούν να επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες. 

Η Ρωσία μπορεί να υποστεί περαιτέρω κυρώσεις αν εντείνει την υποστήριξή της στους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CBS ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. «Αυτό που έχω πει επανειλημμένα είναι ότι όσο η Ρωσία λαμβάνει τέτοιου είδους μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για να αποσταθεροποιήσουν την Ουκρανία και συνεχίζει να παραβιάζει την κυριαρχία της χώρας θα υπάρχουν συνέπειες», τόνισε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «οι αποφάσεις του Πούτιν δεν είναι μόνο κακές για την Ουκρανία, αλλά θα μακροπρόθεσμα θα είναι κακές και για την Ρωσία». Χθες ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θεωρεί σωστό η ουκρανική κυβέρνηση να αναλάβει δράση ώστε «να αποκαταστήσει τον νόμο και την τάξη στην ανατολική Ουκρανία». 

Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επέκρινε τις ΗΠΑ κατηγορώντας τες ότι εγκρίνουν «τον πόλεμο που έχει κηρύξει το Κίεβο εναντίον του ίδιου του τού λαού». Επίσης, κάλεσε την Ουάσιγκτον να προσέξει «τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της ριψοκίνδυνης υποστήριξης των προστατευόμενών της του Κιέβου».

zougla.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ