Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔεσμεύτηκε για αναβάθμιση των τοπικών συμβουλίων με τις βασικές αποφάσεις για κάθε χωριό να λαμβάνονται από τους ίδιους τους κατοίκους. Τα τοπικά συμβούλια θα ενημερώνουν για τα τρέχοντα ζητήματα της περιοχής, τους αντιδημάρχους και το δημοτικό συμβούλιο.

Στόχος μας, είπε ο Θ. Νασιακόπουλος είναι να δημιουργήσουμε μια αποκεντρωμένη διοίκηση με τα χωριά του δήμου και τα τοπικά συμβούλια μη να λειτουργούν στο περιθώριο της Δημοτικής Αρχής.

«Για την ενωτική – πολυσυλλεκτική – ανεξάρτητη παράταξή μας «Νέο Κιλελέρ» η αλλαγή προσώπων στον δήμο Κιλελέρ είναι και αναγκαία και εφικτή αλλά δεν αρκεί από μόνη της. Εμείς ερχόμαστε για να αλλάξουμε πάνω απ’ όλα τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και τις ξεπερασμένες πρακτικές», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση υποστηρικτών, υποψηφίων και στελεχών της δημοτικής παράταξης στο Αρμένιο.

«Ερχόμαστε να φέρουμε πραγματική δημοκρατία στον δήμο Κιλελέρ με πανίσχυρα τοπικά συμβούλια και με τις βασικές αποφάσεις για κάθε χωριό να λαμβάνονται από τους ίδιους τους κατοίκους. Ερχόμαστε να κάνουμε τον δήμο μας από ουραγό των εξελίξεων πρωταγωνιστή στη νέα εποχή για την αυτοδιοίκηση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΔιότι ο τόπος μας δεν αντέχει να μένει καθηλωμένος στην εποχή των χαμηλών επιδόσεων και να βλέπει ιστορικές ευκαιρίες να χάνονται», τόνισε ο κ. Θ. Νασιακόπουλος και χαρακτήρισε «αυταπόδεικτες τις βαρύτατες ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής για την τραγικά μεγάλη καθυστέρηση στην δρομολόγηση βασικών έργων υποδομής στον δήμου Κιλελέρ.

«Σε άλλους τομείς όπως τα δίκτυα αποχέτευσης δεν έγινε τίποτε. Σε άλλους τομείς όπως η ύδρευση υπήρξε ανεπίτρεπτα μεγάλη καθυστέρηση. Δεν είναι δυνατό το 2014 στο Δήμο Κιλελέρ να πίνουν οι κάτοικοι νερό από υδροφόρες. Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει γίνει έστω και ένα έργο εμπλουτισμού του υπόγειου υδροφορέα. Είναι έξω από κάθε λογική η απουσία υποστηρικτικής υπηρεσίας των αγροτών. Δέσμευσή μας είναι η δημιουργία του “συνηγόρου του αγρότη”, μιας υπηρεσίας η οποία καθημερινά θα στέκεται υποστηρικτικά στο πλευρό των αγροτών και θα επιλύει τα όποια προβλήματά τους”.

Παρ’ όλα αυτά ακούμε τον απερχόμενο δήμαρχο να δηλώνει με έκδηλη και για μας ανεξήγητη φιλαρέσκεια: «εγώ ξέρω, εγώ γνωρίζω, εγώ αποφασίζω». Η κοινή λογική λέει ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή έπρεπε να ασχοληθεί τουλάχιστον με την επίλυση των βασικών προβλημάτων στα 3,5 προηγούμενα χρόνια. Κι αν δεν μπόρεσε να περάσει την βάση στα ζωτικής σημασίας ζητήματα που αφορούν τους δημότες, ο καθένας αντιλαμβάνεται τι έκανε ή μάλλον τι δεν έκανε στα υπόλοιπα θέματα», σχολίασε ο κ. Θ. Νασιακόπουλος και είπε με έμφαση:

«Ο απερχόμενος δήμαρχος και μια στενή ομάδα συνεργατών του διοικούν πρώτα ένα τμήμα και αργότερα το σύνολο του σημερινού δήμου Κιλελέρ για 20 ολόκληρα χρόνια, δηλαδή πέντε θητείες. Κούρασαν και κουράστηκαν. Ακόμη και οι πλέον φανατικοί υποστηρικτές τους ομολογούν πως ότι ήταν να κάνουν το έκαναν. Η αλλαγή στον Δήμο μας είναι καθολική απαίτηση. Είναι στο χέρι των δημοτών να την κάνουν πράξη με την ψήφο τους στις 18 Μαΐου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ