ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ “ΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ”

χοροςΔωρεάν σεμινάρια χοροθεραπείας για όλους θα πραγματοποιηθούν στους Οδοιπόρους, από την ανοιχτή ομάδα Χοροθεραπείας-Πρωτόγονης Έκφρασης (Expressino Primitive). Τα σεμινάρια θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 8/5 και θα γίνονται κάθε Πέμπτη στις 7:30 με 9:00μμ…

Η Πρωτόγονη Έκφραση είναι μια πολύ εύκολη και ευχάριστη τεχνική σωματικής έκφρασης, χορού και ομαδικής εμπειρίας, η οποία απευθύνεται σε όποιον θέλει να εκφραστεί διαφορετικά. Με όχημα την κίνηση, το ρυθμό και τη φωνή κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Πάνω στον ήχο και την μουσική των αφρικάνικων τυμπάνων djembe, προτείνονται χορευτικές – συμβολικές κινήσεις χρησιμοποιώντας εικόνες και στοιχεία από τη φύση, τη μυθολογία , την παράδοση και την καθημερινότητά μας.

Μέσα από ομαδικές χορογραφίες και χορευτικές ασκήσεις ο καθένας από τους συμμετέχοντες χορεύει την δική του ιστορία. Την μοναδική αυτή εκφραστική εμπειρία συμπληρώνει η χρήση της φωνής, με ομαδικά φωνήματα και τραγούδια, χωρίς λέξεις, ο καθένας έχει την ευκαιρία να βγάλει από μέσα του όλα αυτά που δεν λέει στην καθημερινότητα του.

Μέσα σ’ αυτό το ασφαλές και ομαδικό περιβάλλον αφυπνίζεται η έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου για ζωή και παιχνίδι. Είναι ένα θεραπευτικό μέσο το οποίο :

• γυμνάζει, αποκαθιστώντας τη σωστή στάση του σώματος και του βαδίσματος

• χαλαρώνει τις μυϊκές εντάσεις

• Δρα αποτελεσματικά κατά του άγχους και του stress

• προσφέρει την ευχαρίστηση μιας άρτιας συντονισμένης κινητικότητας και κινητικού ελέγχου

• βελτιώνει την εικόνα του σώματος

• ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση.

Έτσι,οι εκκολαπτόμενοι ηθοποιοί θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν βαθύτερα την σωματική έκφραση και τις εκφράσεις του προσώπου, την ένταση της φωνής, τον αυτοσχεδιασμό.

Ελάτε λοιπόν να ανακαλύψουμε μαζί και να ξυπνήσουμε τον χορευτή που όλοι κρύβουμε μέσα μας !!!

Η ομάδα απευθύνεται σε ενήλικες και δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη χορευτική εμπειρία. Xορεύουμε με άνετα ρούχα και χωρίς παπούτσια. Το μάθημα διεξάγεται με συνοδεία μουσικού (djembe). Οι συναντήσεις είναι αυτοτελείς και ανοιχτές σε όλους.

Υπεύθυνη ομάδων – Συντονίστρια ομάδων χοροθεραπείας μέσω της πρωτόγονης έκφρασης: Ζωή Τζιότζιου, Κρουστά: Evi Evan

Τα σεμινάρια θα γίνουν στο νέο πολυχώρο πολιτισμού και τεχνών Ο”δοιπόροι”, στο κέντρο της Λάρισας,στην πάροδο Παύλου Μελά (πίσω από το δημαρχείο).
Υπεύθυνος χώρου: Παπαδόπουλος Π. Γεώργιος Ηθοποιός-Αρχαιολόγος
Τηλέφωνα επικοινωνίας:2410-252806 και 6998504145

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ