ΣΤΟ ΓΝΛ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Ο Ν. ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑΣ

ΤΣΙΛΙΜ«Στόχος μας να καταστήσουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας πρωτεργάτιδα, μέσω της αξιοποίησης όλων των εργαλείων της επόμενης προγραμματικής περιόδου, για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στον κρίσιμο τομέα της υγείας». Στη φράση αυτή συνόψισε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλών Συμπολιτεία» και υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Νίκος Τσιλιμίγκας,

κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχε, συνοδευόμενος από την υποψήφια αντιπεριφειάρχη Λάρισας κ. Λίτσα Λιακούλη, με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Θ. Κουσιανά και  τον Διευθυντή  της ιατρικής υπηρεσίας κ. Απ. Κομνό,  την προτεραιότητα που έχει θέσει η παράταξή του για το επόμενο διάστημα.  Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επέλεξε να ξεκινήσει τις επαφές του με φορείς της πόλης της Λάρισας από το ΓΝΛ, θέλοντας να τονίσει με έμφαση τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει στην πόλη και στην υγεία των πολιτών της και το χαρακτήρισε ως «νοσηλευτικό ίδρυμα άμεσης πρόσβασης των πολιτών αλλά και πολύτιμης προσφοράς».

Ο κ. Τσιλιμίγκας χαρακτήρισε δεδομένη την σύμπραξη και τις συνέργειες μεταξύ των δύο νοσοκομείων της πόλης με σκοπό την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας, κοινά τα προβλήματά τους και υποστήριξε πως «κοινός εχθρός τους είναι το γραφειοκρατικό κράτος». Στη διάρκεια της συνάντησης  υπήρξε εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΓΝΛ και ειδικότερα γι’ αυτό που αφορά στην ολοκλήρωση της ΜΑΦ. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης επέμεινε στην αναγκαιότητα διεκδίκησης της άμεσης ολοκλήρωσής της.

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Μοναδικό και άξιο ιδιαίτερης στήριξης χαρακτήρισε το έργο που επιτελεί το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ ο κ. Ν. Τσιλιμίγκας που το επισκέφθηκε αμέσως μετά συνοδευόμενος από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο του Κέντρου

Λ. Λιακούλη.  Στη συνάντηση που είχε με το επιστημονικό και λοιπό προσωπικό του,  αφού ενημερώθηκε για τις δράσεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τόνισε πως «στους δύσκολους καιρούς που περνάμε είναι αναγκαία παρά ποτέ η στήριξη των δράσεων πρόληψης, με συμμετοχή αλλά και εξωστρέφεια». Υπογράμμισε ακόμη πως η διατήρηση των κέντρων πρόληψης οφείλει ν’ αποτελεί «μη διαπραγματεύσιμη επιλογή της κοινωνίας μας». Να σημειωθεί πως ο υποψήφιος περιφερειάρχης χαρακτήρισε «αταλάντευτη θέση»  της «Θεσσαλών Συμπολιτείας» την άμεση υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Οικονομικών, Εσωτερικών και των Κέντρων για την ακώλυτη χρηματοδότησή τους ώστε να αρθεί η επισφάλεια στην οποία τελούν σήμερα.

Τέλος δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για μια από τις προτεραιότητες του συνδυασμού του που αφορά στην ανάγκη στήριξης και συντονισμού, σε επίπεδο Περιφέρειας, των προγραμμάτων ενημέρωσης, συμβουλευτικής και πρόληψης σε ειδικούς κοινωνικούς χώρους αλλά και του εθελοντισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ