H INTERPOL ΑΝΑΖΗΤΑ ΔΥΟ ΕΦΗΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

12Η Samra Kesinovic, 16 ετών, και η Sabina Selimovic, 15, εξαφανίστηκαν από τα σπίτια τους στη Βιέννη στις 10 Απριλίου. Η πρώτη πληροφορία που είχαν οι  γονείς τους ως προς το πού μπορεί να έχουν πάει τα κορίτσια, ήταν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου υποστήριζαν ότι είχαν πάει να πολεμήσουν έναν «ιερό πόλεμο»…

Αλλά οι γονείς λένε ότι δεν πιστεύουν ότι τα μηνύματα γράφτηκαν από τα κορίτσια. Οι Αρχές υποπτεύονται ότι έχουν εξαπατηθεί στο να φύγουν από τη χώρα.

Η Samra και η Sabina προέρχονται από οικογένειες Βόσνιων προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Αυστρία μετά τους πολέμους της δεκαετίας του 1990.

Σε νέες φωτογραφίες στις σελίδες τους στο Facebook, φαίνονται να κραδαίνουν Καλάσνικοφ, και κάποιες φορές, να περιβάλλονται από ένοπλους άνδρες.

Στην τελευταία τους ανάρτηση στο διαδίκτυο ανακοίνωσαν ότι θα παντρευτούν, ώστε να μπορούν  να γίνουν «ιεροί πολεμιστές» και στα μηνύματά τους λένε: «Ο θάνατος είναι ο στόχος μας».

Οι οικογένειές τους αμφισβητούν ότι τα μηνύματα πραγματικά γράφτηκαν από τα κορίτσια.

Αυστριακοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι οι δύο κοπέλες βρίσκονται σε κάποιο στρατόπεδο εκπαίδευσης και όχι μόνο έχουν ήδη παντρευτεί, αλλά ήδη ζουν στα σπίτια των νέων συζύγων τους.

Στη Βιέννη, η οικογένεια παραδέχθηκε ότι και οι δύο είχαν πρόσφατα αρχίσει  να πηγαίνουν σε ένα τοπικό τζαμί που διοικείται από έναν  ριζοσπάστη Ιμάμη, τον Ebu Tejma.

Οι πατεράδες των κοριτσιών, σύμφωνα με αναφορές βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό και ψάχνουν τις κόρες τους.

Τα Αυστριακά μέσα ενημέρωσης λένε ότι οι δύο έφηβες έχουν γίνει τα δημόσια πρόσωπα για να προσελκύουν τον κόσμο σε τζιχάντ στη Συρία, και ότι έχουν εξαπατηθεί στο να πάνε στη χώρα, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προβάλουν το κάλεσμα στα όπλα.

dailymail.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ