ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ανακοίνωση της Οικολογικής Θεσσαλίας για τα 47 χρόνια από την επιβολή της Χούντας στην Ελλάδα

oikothes (Αντιγραφή)Δεν πρέπει να ξεχνάμε την μαύρη επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας στην χώρα μας το 1967 και οφείλουμε να πράττουμε καθημερινά με τρόπο, ώστε, να μην υπάρξει ποτέ πλέον στο μέλλον παρόμοιος κίνδυνος.

Σήμερα που η κρίση και οι αδιέξοδες πολιτικές που εφαρμόζονται για το ξεπέρασμά της, οδηγούν μεγάλη μερίδα του λαού μας σε εξαθλίωση, παρατηρείται η τάση αυτό να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από μέρος του πολιτικού συστήματος, νοσταλγών της ανωμαλίας και δηλωμένων θαυμαστών της δικτατορίας.

Απαιτείται λοιπόν, διαρκής επαγρύπνηση και καθημερινός αγώνας για την εδραίωση και το δυνάμωμα της Δημοκρατίας. Η ενεργός συμμετοχή, μέσα από τους δημοκρατικούς θεσμούς, με στόχο μια κοινωνία δικαίου και αλληλεγγύης, είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ.

Την πίκρα, την αγανάκτηση και τον θυμό, πρέπει να τα μετασχηματίσουμε σε θετική πρόταση και να ενώσουμε δυνάμεις για μια δημιουργική ανατροπή στους τόπους μας και τη χώρα μας, με την οποία θα διασφαλίζεται ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές

Οφείλουμε και πρέπει να διασφαλίσουμε τη Δημοκρατία μας, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη και την επιβίωση του ευλογημένου περιβάλλοντος που κληρονομήσαμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ