ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΗΝΕΙΟ ΩΣ ΤΟ ΜΕΖΟΥΡΛΟ

ΚΑΛΟΓ (Αντιγραφή)Την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, επισκέφθηκε την Μεγάλη Εβδομάδα ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης και στελέχη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η υπηρεσία πρασίνου του δήμου Λαρισαίων ήταν μια από τις καλύτερες υπηρεσίες Δήμων στην Ελλάδα, με πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο πίσω της.

Επισημάνθηκε ότι σήμερα τα προβλήματα είναι μεγάλα και προέρχονται κυρίως από την μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ενώ η κατεύθυνση της κυβέρνησης πανελλαδικά είναι η συρρίκνωση και σταδιακή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, αφού ήδη πολλές υπηρεσίες δίνονται σε ιδιώτες.

Ο κ. Απόστολος Καλογιάννης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους  της υπηρεσίας – συνεργάτες τους αποκάλεσε – σημείωσε πως «μαζί με τους εργαζόμενους – τους οποίους αποκάλεσε συνεργάτες – θα παλέψουμε για να σταθεί η υπηρεσία στα πόδια της και να αποκτήσει την δυναμική που είχε.» Συμπλήρωσε πως η «Συμπαράταξη»  θα παλέψει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, στην οποία είμαστε αντίθετοι.»

Ειδικά, σε ότι αφορά σε σημεία του προγράμματος της Συμπαράταξης Λαρισαίων, ο κ. Καλογιάννης και άλλα στελέχη  επεσήμαναν πως η Λάρισα μπορεί να αυξήσει σημαντικά τους χώρους πρασίνου και τόνισαν χαρακτηριστικά «Εμείς μιλάμε για αύξηση του περιαστικού πρασίνου με τη δημιουργία του πράσινου τοίχους που θα εκτίνεται από τον Πηνειό έως το πάρκο του Μεζούρλου. Μιλάμε για αναβάθμιση των πάρκων και των πλατειών. Μιλάμε για τις πράσινες διαδρομές οι οποίες θα είναι ποδηλατοδρόμοι με πράσινο,  που θα εκτίνονται  από την περιφέρεια στο κέντρο. Μιλάμε ακόμα και για καινοτόμα προγράμματα όπως είναι οι πράσινες στέγες των δημόσιων κτιρίων, για τις πράσινες αυλές σχολείων και για τις ενοποιήσεις ακάλυπτων χώρων.»

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ