Η ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ! ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ SEWOL

87 (Αντιγραφή)Μπορεί ο καπετάνιος κι άλλα μέλη του πληρώματος του Sewol να ήταν οι πρώτοι που εγκατέλειψαν το βυθιζόμενο πλοίο, αλλά υπήρξαν κι άλλοι που έμειναν πίσω για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί. Εκείνους στους οποίους είχαν δώσει εντολή να μείνουν στις θέσεις τους, ενώ το πλοίο βυθιζόταν…

Η 22χρονη Παρκ Τζι Γιάνγκ είναι από τα πρόσωπα που αποδεικνύουν πως η ανθρωπιά υπάρχει ακόμα. Δυστυχώς, το αποδεικνύουν με τη θυσία τους.

Είναι η ηρωίδα της Νότιας Κορέας και της ναυτικής τραγωδίας του Sewol. Είναι εκείνη που έσωσε δεκάδες από τους επιβάτες του πλοίου με τίμημα την ίδια της τη ζωή.

Η Παρκ σταμάτησε πριν δυο χρόνια το κολέγιο και έπιασε δουλειά για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά της μετά το θάνατο του πατέρα της. Μεταφέρθηκε στο Sewol πριν από έξι μήνες, ως επιβράβευση για τη δουλειά της… Την ιστορία της αποκαλύπτει το CNN επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες. Η Παρκ έδινε σωσίβια στους επιβάτες την ώρα που το πλοίο είχε αρχίσει να βυθίζεται. Όταν τη ρώτησε γιατί εκείνη δε φορούσε, η απάντησή της ήταν πως τα μέλη του πληρώματος θα έπρεπε να σωθούν στο τέλος και πρώτα έπρεπε να βοηθήσει τους άλλους.

Όταν τα σωσίβια που μοίραζε τελείωσε, έτρεξε στον κάτω όροφο για να φέρει κι άλλα. Και συνέχισε να βοηθά εκείνος που είχαν την ανάγκη της. Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ο απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον του 104 Συγκλονιστική στιγμή όταν πριν μερικές μέρες, ένας άνδρας τραυματισμένος στο κεφάλι εμφανίστηκε στο δωμάτιο όπου κρατούνταν η σορός της 22χρονης. Όταν η οικογένειά της τον ρώτησε ποιος είναι, εκείνος τους αποκάλυψε: ήταν ένας από τους διασωθέντες του ναυαγίου. Τους είπε πως ήταν υποχρεωμένος στην άτυχη γυναίκα, που όταν τον είδε αιμόφυρτο, του έβαλε μια πετσέτα στο κεφάλι και τον βοήθησε να μπει σε μια από τις σωστικές λέμβους.

Λευκές μαργαρίτες και κρίνα, λουλούδια που συμβολίζουν το θάνατο στην Κορέα, εστάλησαν από αγνώστους στην κηδεία της 22χρονης. Ήταν άνθρωποι τους οποίους βοήθησε να σωθούν. «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ την ευγένειά σου», «Θα θυμόμαστε πάντα τη θυσία σου», «Ηρωίδα». Κάποιοι δημιούργησαν μια φόρμα για να συγκεντρωθούν υπογραφές και να τιμηθεί με το βραβείο του καλού Σαμαρείτη.

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ