ΣΠΙΤΙ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΛΟΓΩ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗΣ

92 (Αντιγραφή)Κατολίσθηση που έκανε την εμφάνισή της δειλά στις αρχές Απριλίου στο Τζάκσον, του Wyoming, ξαφνικά διέλυσε ένα σπίτι…

Ενώ οι κατολισθήσεις είναι συνηθισμένες κατά μήκος των απότομων πλαγιών της περιοχής, η κατάρρευση ολόκληρης  πλαγιάς λόφου είναι σπάνιο φαινόμενο στο ορεινό θέρετρο, σύμφωνα με δημοσιεύματα .

Οι πρώτες κατολισθήσεις είχαν παρατηρηθεί στις 4 Απριλίου με αποτέλεσμα στις 9 Απριλίου να εκκενωθούν 42 κατοικίες και διαμερίσματα. Η κατολίσθηση αρχικά κινούνταν μερικά εκατοστά κάθε μέρα , αλλά από την Πέμπτη 17 Απριλίου και την Παρασκευή 18 Απριλίου, η γη υποχώρησε ταχύτατα έως και 3 μέτρα σε ορισμένα σημεία. Η πλαγιά δε του λόφου έχει ολισθήσει συνολικά 4,5μ σε ορισμένα σημεία, παρά τις αντηρίδες που ως στόχο είχαν να επιβραδύνουν την κίνηση του λόφου .

Την περασμένη Παρασκευή διαλύθηκε ένα σπίτι που βρισκόταν στην κορυφή της πλαγιάς, όταν ξαφνικά υποχώρησε η γη από κάτω. Καταστράφηκε και ο δρόμος που οδηγεί στη γειτονιά, αποκλείοντας οποιαδήποτε πρόσβαση στη σημείο, ενώ διαλύθηκε και τμήμα της αποχέτευσης.

Αξιωματούχοι της πόλης και γεωλόγοι διερευνούν τα αιτία της κατολίσθησης.

Η πρόσφατη ανοικοδόμηση, ο βροχερός χειμώνας και η γεωλογία της περιοχής θα μπορούσαν  να θεωρηθούν παράγοντες που συνέβαλαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ