ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ Ν. ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο ψηφοδέλτιο της παράταξής του «Θεσσαλών Συμπολιτεία» στην Π.Ε. Λάρισας, παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της Νίκος Τσιλιμίγκας κάνοντας λόγο για ένα ψηφοδέλτιο αγώνα και νίκης.

Όπως ανέφερε όραμά του εξαρχής, κι αυτό το ενστερνίσθηκαν όλοι οι συνοδοιπόροι του σ’ αυτό το ταξίδι της εκλογικής προσπάθειας,  ήταν η δημιουργία μιας ομάδας πολυσυλλεκτικής, πολυσχιδούς και προοδευτικής. Μιας ομάδας που θα συναρμώνει τους ανθρώπους της βιοπάλης με τους ανθρώπους της επιστημονικής γνώσης και τους επαγγελματίες. Μιας ομάδας ανθρώπων που δεν έχουν βολευτεί από την πολιτική, ούτε την αναζητούν για να βολευτούν.

«Σήμερα, όπως θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε, έχουμε πετύχει τους προαναφερθέντες στόχους και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Η επιλογή μας η παρουσίαση να γίνει από το άγαλμα του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής, πέρα από τον υψηλό συμβολισμό της, σκοπεύει και στην σηματοδότηση του σταθερού προσανατολισμού μας στην ανάγκη  ανάδειξης της πόλης της Λάρισας σε επίκεντρο ιατρικού συνεδριακού τουρισμού, με την διοργάνωση συνεδρίων υψηλού επιστημονικού κύρους, σε συνεργασία τόσο με τη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όσο και με τα  δύο νοσηλευτικά ιδρύματά της.

Δεσμευόμαστε επίσης να επιδιώξουμε να καταστεί η πόλη σημείο αναφοράς για τους νέους γιατρούς οι οποίοι θα μπορούν, φιλοξενούμενοι εδώ, να βιώνουν την ουσία ενός κοσμήματος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, του όρκου του Ιπποκράτη, που συμπυκνώνει όλον τον κώδικα αξιών, δεοντολογίας αλλά και αρετών τις οποίες πρέπει να διαθέτουν οι γιατροί κατά την ενάσκηση του λειτουργήματός τους. Όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να έχουν ήδη δρομολογηθεί μέσα από την συστράτευση των φορέων της περιοχής στην επιδίωξη αυτού του στόχου, κάτι όμως που δεν έγινε. Αλλωστε δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως η Θεσσαλία έχει μακρά παράδοση στην Ιατρική από αρχαιοτάτων χρόνων. Δεν είναι τυχαίο πως ο Κένταυρος Χείρων υπήρξε μέγας θεραπευτής και ήταν ο δάσκαλος του Ασκληπιού που ίδρυσε το πρώτο Ασκληπιείο στην Τρίκκη. Αλλά και στα νεότερα χρόνια εμφανίζονται μορφές όπως αυτή του Γ. Καραμάνη ο οποίος στο Πήλιο λειτούργησε το πρώτο σανατόριο στην πατρίδα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Με αφορμή την παρουσίαση του ψηφοδελτίου αναφέρθηκε και στη δημιουργία στη Λάρισα Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς.

«Σας ενημερώνω πως ήδη έχουν ξεπεραστεί τα ποικίλου είδους διοικητικά κωλύματα που είχαν υπάρξει και η δημιουργία του έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου Υγείας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να αγωνισθούμε για τη δημιουργία του το ταχύτερο δυνατό ώστε να τεθεί σε λειτουργία, επ’ ωφελεία ολόκληρης της Θεσσαλίας. Δεσμευόμαστε και από αυτό το σημείο πως η δημιουργία του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων θ’ αποτελέσει μια από τις προτεραιότητές μας μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής μάχης. Κι αυτό γιατί οι Θεσσαλοί ξέρουμε να διεκδικούμε και να επιτυγχάνουμε τους στόχους που θέτουμε. Είναι υποχρέωσή μας έναντι των ανθρώπων της περιφέρειας και του μέλλοντος που οραματιζόμαστε γι’ αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά ο γνωστός καθηγητής καρδιοχειρουργικής.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Στη συνέχεια παρουσίασε τους υποψηφίους που είναι:

ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

Γεννήθηκε στον Αμάραντο Καρδίτσας το 1958. Σπούδασε στο  Πάντειο πανεπιστήμιο ( Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης). Εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα ως διευθυντής καταστήματός της. Επίσης είναι πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.ΠΕ.Κ.ΕΛ.)

ΑΛΕΞΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Γεννήθηκε στο Δομοκό Φθιώτιδας το 1954. Ολοκλήρωσε το 1972 τις εγκύκλιες σπουδές του και εισήχθη στη σχολή Ικάρων από την οποία αποφοίτησε το 1976. Υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες της πολεμικής αεροπορίας και από το 1994 έως το 1998 τοποθετήθηκε στη Γερμανία στη βάση των  AWAKS ως αξιωματικός επιχειρήσεων και εκπρόσωπος της χώρας μας στο  SNR ( Senior National Representative) . Πέταξε με συνολικά 11 διαφορετικούς  τύπους αεροσκαφών και συμπλήρωσε 15037 ώρες πτήσης. Αποστρατεύθηκε το 2012 , μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας με το βαθμό του Υποπτεράρχου. Είναι εθελοντής αιμοδότης.

ΑΠΡΙΛΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Είναι 30 χρονών. Έχει σπουδάσει γεωπόνος – τεχνολόγος τροφίμων με μεταπτυχιακό στη βιοχημεία και βιοτεχνολογία. Ασχολείται με την κτηνοτροφία. Είναι αντιπρόεδρος του ποδοσφαιρικού σωματείου Σμόλικας Φαλάνης.

ΑΡΜΑΝΙΔΗ-  ΕΛΙΣΣΑΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

Γεννήθηκε στη Κύπρο.  Σπούδασε  στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. Κατοικεί στα Φάρσαλα,  είναι παντρεμένη και είναι μητέρα δύο παιδιών. Εργάστηκε στο ΚΕΠΥΕΛ Φαρσάλων για 35 χρόνια ως προϊσταμένη. Υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος το 2006 με το συνδυασμό «Συμφωνία Ευθύνης» Ασχολήθηκε επανειλημμένα με τα κοινά .

ΒΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.  Υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ενδεκαμελούς συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών. Δημοτικός σύμβουλος Αγιάς και πρόεδρος  της κοινωφελούς επιχείρησης τουρισμού «Καλυψώ».

ΒΛΑΧΟΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε στη Λάρισα και σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως γιατρός παθολόγος για  34 χρόνια. Από το 1987 υπηρέτησε στο Κ.Υ Τυρνάβου όπου τα τρία τελευταία χρόνια υπήρξε διευθυντής. Σήμερα είναι συνταξιούχος. Δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου και μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ.

ΓΑΜΒΡΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1991. Κατάγεται από την Άζωρο Ελασσόνας . Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας  και στη συνέχεια  εντάχθηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών της Λογιστικής  και Χρηματοοικονομικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα  ασχολείται με την  καλλιέργεια καρποφόρων δέντρων στη περιοχή της Ελασσόνας.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γεννήθηκε στην Χρυσομηλιά Καλμπάκας  το 1960 . Ζει στο Δασοχώρι, είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως βιοτέχνης.

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Γεννήθηκε το 1954 στην Αμυγδαλέα. Είναι αγρότης , παντρεμένος με δύο παιδιά. Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από το 1983 έως το 2010. Διετέλεσε πρόεδρος της  κοινότητας Αμυγδαλέας από 1983 έως το 1990 και αντιδήμαρχος στο  Δήμο Κοιλάδας από το 2006 έως το 2010.

ΓΡΙΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών . Καθηγητής Αγγλικών στον ιδιωτικό τομέα. Συνεργάτης και αρθογράφος σε νεανικά περιοδικά και blogs, καθώς και ραδιοφωνικός παραγωγός. Συμμετείχε σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νομό.

ΔΕΛΗΧΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Εισήχθηκε με υποτροφία στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές Master of Science in Medical Physics (Ιατρική Φυσική) στο Πανεπιστήμιο Surrey της Αγγλίας. Μετά από ειδίκευση στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Θεαγένειο Θεσ/νικης έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ακτινοφυσικού Ιατρικής και το 2002 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Από το 1995 έως το 2000 ήταν υπεύθυνος ακτινοπροστασίας Ακτινοφυσικός στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», στο Π.Γ.N. Λάρισας και σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια. Δίδαξε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας στα Τμήματα Θετικών Επιστημών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και Διοίκησης & Διαχείρισης Έργων. Από το 2001 μέχρι σήμερα εργάζεται ως Επιθεωρητής Ασφάλειας & Υγείας στο ΚΕΠΕΚ Κεντρικής Ελλάδας ενώ κατά το έτος 2011 ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής SLIC για τους ψυχοκοινωνικούς κινδύνους στην εργασία. Έχει δημοσιεύσει πολλές πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της δοσιμετρίας-ακτινοπροστασίας και υγιεινής & ασφάλειας στην εργασία, με περισσότερες από 130 αναφορές στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία. Εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. – υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του πανελλήνιου συλλόγου Ακτινοφυσικών (ΕΦΙΕ) για 2 έτη, και, Αντιπρόεδρος. του «Δελήχειου» Ιδρύματος Δαμασίου για 2 έτη. Αρθρογραφεί τακτικά στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία». Είναι παντρεμένος με την ιατρό ΩΡΛ Πόπη Αλμπανοπούλου και έχουν δυο παιδιά.

 ΔΟΜΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεννήθηκε στη Λάρισα. Εργάζεται στην Ιατρική Σχολή Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γεννήθηκε το 1973 στο Δασόλοφο Φαρσάλων και κατάγεται από αγροτική οικογένεια. Εργάζεται στο Δήμο Φαρσάλων ως μόνιμος διοικητικός υπάλληλος ενώ συνεχίζει την εκμετάλλευση της αγροτικής γης της οικογένειας του. Είναι μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2010 έως και σήμερα.

ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις Βρυξέλλες στη Γενική Διεύθυνση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Εργατικό Δίκαιο στο Παρίσι και μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στη Φλωρεντία. Είναι δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω.

Είναι δημοτικός σύμβουλος στο Δ. Λαρισαίων από το 2002 και είναι σήμερα αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δ. Λαρισαίων.

ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΦΑΝΗ

Eίναι οικονομολόγος, απόφοιτος τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με μεταπτυχιακά στα Τραπεζικά και στην Εκπαίδευση.

ΚΟΥΤΣΟΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Γεννήθηκε το 1954 στην Αμυγδαλή Αγιάς. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή νοσοκόμων Αθήνας, Εργάστηκε στο ΙΚΑ Λάρισας ως υγειονομική υπάλληλος. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

ΜΗΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Αγρότης- Βιοκαλλιεργητής. Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Λάρισας (ΑΕΝΟΛ). Διετέλεσε πρόεδρος στη Κοινότητα Μηλέας από 1986-1994 και Δήμαρχος Σαρανταπόρου. Σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος Ελασσόνας.

ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Γεννήθηκε το 1993 στην Ελασσόνα. Μένει στην Ελασσόνα. Φοιτητής  του Ιστορικού τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής  Ιωαννίνων.

ΜΠΟΥΖΑΝΑ ΕΛΕΝΗ

Είναι πτυχιούχος Δασοπονίας  με μεταπτυχιακές σπουδές «Αεισφορική Διαχείριση Υδάτινου Περιβάλλοντος» Εργάζεται στο Δασαρχείο Λάρισας – γραφείο θήρας  ως τομεάρχης στην ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Όσσας. Αντιπρόεδρος  της Ένωσης Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων. Διετέλεσε αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου  Περιφέρειας  Θεσσαλίας (ΣΕΙΔΑΧ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης ήταν ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Συλλόγων Περιφερειών (ΠΟΣΥΠ) ενώ είναι και μέλος της ΕΓΕ. Δραστηριοποιείται  σε θέματα προστασία –διατήρησης  και ανάπτυξης της άγριας πανίδας  στον ορεινό όγκο του Κισσάβου ( καταμετρήσεις  ορεινής πέρδικας – λαγού)

ΜΠΟΥΡΝΟΒΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

Γεννήθηκε στη Χάλκη . Αποφοίτησε με άριστα από το Λύκειο Πλατυκάμπου. Το 1999 εισήχθη στη νομική σχολή του Α.Π.Θ. από την οποία αποφοίτησε το 2003. Το 2005 πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και έκτοτε ασκεί τη δικηγορία στη Λάρισα. Παράλληλα ασχολείται με κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις και είναι  Γενική Γραμματέας και ιδρυτικό μέλος της επιστημονικής οργάνωσης αλληλεγγύης «Ευχή Ζωής» , η οποία έχει ως σκοπό την προστασία και  προάσπιση του παιδιού, της γυναίκας και της οικογένειας.

ΣΙΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης .  Εχει master στην εκπαίδευση ενηλίκων. Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου δασκάλων «Κ. ΚΟΥΜΑΣ» και γενικός γραμματέας  του Ν.Τ.  Λάρισας της ΑΔΕΔΥ. Επίσης είναι μέλος του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ.

ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

Γεννήθηκε το 1985 στη Λάρισα. Αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Τυρνάβου το 2002. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας ασχολήθηκε με το εμπόριο ξυλείας  και τη κατασκευή παλετών.

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

Γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στο Βλαχογιάννι.

Σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ολοκλήρωσε τα μεταπτυχιακά προγράμματα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» από το Ε.Α.Π και  «Δημιουργική Γραφή» από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ Γλωσσολογίας και Διδακτικής της Γλώσσας στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Έχει εργαστεί ως υπάλληλος του ΥΠΕΧΩΔΕ σε θέση διοικητικού-λογιστικού για 8 χρόνια. Έχει διδάξει ως καθηγήτρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης σε λύκεια του νομού Λάρισας, σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και σε κατ’ οίκον διδασκαλία. Έχει εργαστεί ως εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Επιπλέον είναι ιδιοκτήτρια βιβλιοχαρτοπωλείου στην πόλη της Λάρισας. Γνωρίζει αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά και τον χειρισμό υπολογιστών.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Λάρισας και ιδρυτικό μέλος του Ελληνοϊσπανικού Συνδέσμου Λάρισας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα της σε επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια παιδαγωγικής και γλωσσολογίας. Παράλληλα ερευνά τη λαογραφία του τόπου της.

ΤΗΓΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα.  Σπούδασε στην Αγγλία Δημοσιογραφία.  Έκανε Μεταπτυχιακό στο Μάρκετινγκ και Δημόσιες Σχέσεις και (ΜΒΑ) Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αυτή τη στιγμή κάνει έρευνα με κατεύθυνση στην επικοινωνία

ΤΣΙΑΠΛΗΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ

Πτυχιούχος φοροτεχνικός – λογιστής εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Μέλος  του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με άδεια λογιστή – φοροτέχνη Α’ τάξης. Διετέλεσε αιρετός για πολλά χρόνια στην Τ.Α. και ειδικότερα στο Δήμο Γιάννουλης.

ΤΥΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στο Σταυρό Φαρσάλων το 1962 και είναι τελειόφοιτος Λυκείου. Υπήρξε επί 12 χρόνια πρόεδρος του Μ.Σ. Σταυρού, 15 χρόνια αντιπρόεδρος αθλητικού ομίλου .  Μέλος στη διοίκηση της ΠΕΣΕΓΕΣ. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Σταυρού και 4 χρόνια  δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ενιπέα. Το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Θεσσαλών Δύναμη»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ