6 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΣ

εκθεση (Αντιγραφή)Η έκθεση των “6 freestyle, μιας παρέας 6 φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, που θα πραγματοποιηθεί στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας από 28 Απριλίου έως 5 Μαΐου, παρουσιάζει τις ιδιαίτερες εικαστικές ανησυχίες και αναζητήσεις

των έξι καλλιτεχνών που απορρέουν από τους προβληματισμούς και τα βιώματα της καθημερινότητάς τους και εκφράζονται ως προτάσεις που αποπνέουν αέρα ανατροπής, εναλλαγής και αισιοδοξίας.

Στις συνθέσεις της Μαρίας-Ελένης Θαλασσινού συναντάμε έναν μικρόκοσμο όπου για την ίδια είναι προσωπικά βιώματα. Τα έργα της είναι σαν ημερολόγιο όπου το κλειδί το κρατά η ίδια και μόνο η Μαρία-Ελένη γνωρίζει την ερμηνεία τους.

Η χαρακτική τράβηξε την προσοχή της Σόφης Κεβερκίδου. Κάθε έργο της δίνεται με έναν ρεαλισμό δικής της αντίληψης και έχει να κάνει με μνήμες από τη φύση που μελετά γύρω της, εικόνες που υπάρχουν στον περίγυρό της, μέρη που απουσιάζει ο άνθρωπος και δεν έχει αλλοιωθεί από αυτόν. Τα αφαιρετικά σχέδια παρμένα από τη φύση με μια γεωμετρικότητα, καταγράφονται στη μήτρα της χαρακτικής. Η αλυσίδα των έργων κάποιες στιγμές σπάει από την παρέμβαση του ανθρώπου στη φύση.

Ο Νίκος Μάτας επηρεασμένος από τη μυθολογία, επιθυμεί ο θεατής να «μπεί» στο έργο του, να δουλέψει τη σκέψη του πάνω στα γλυπτά του. Αποσκοπεί στην επαφή του θεατή με τον καλλιτέχνη.

Το γυναικείο σώμα και η γυναικεία σκέψη επηρέασαν τον Ζάχο Σεργίου για να δημιουργήσει τις “Γυναίκες του”. Επίσης, μέσα από μία σειρά έργων με ανθρώπους, θέλει να μας “κάνει” να ξυπνήσουμε από όλο το παραμύθι της παραπλάνησης που η τηλεόραση καθημερινά μας παρουσιάζει.

Η Ίριδα Σπίνουλα δίνει την δική της ερμηνεία στις πόρτες και τα παράθυρα. Υποστηρίζει πως ότι συμβαίνει στη ζωη μας, εμείς καθορίζουμε το πόσο θα μας επηρεάσει. Επειδή ζούμε σε μια εποχή κρίσης, σε μια εποχή που μας βομβαρδίζουν με φόβο και ανασφάλεια, της γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσει πόρτες, σαν να τις κλείνει σε όλα αυτά και να τα αφήνει μακριά της.

Για τον Λάζαρο Τσολαρίδη η ευαισθησία συμβιώνει με τη σκληρότητα, η μετανάστευση συναντά τη μοναξιά και μέσα από τη φύση σε βάζει να ταξιδεύεις σε χρωματιστές σκέψεις .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ