ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

νερο (Αντιγραφή)Εγγραφο – προειδοποίηση προς τους αγρότες απέστειλε τις τελευταίες ημέρες η ΔΕΗ, ανάβοντας κυριολεκτικά φωτιές στο σύνολο των αρδευτών του κάμπου και όχι μόνο αφού τους καλεί μέχρι την 31η Ιουλίου να προσκομίσουν στη ΔΕΗ τις άδειες χρήσης νερού ώστε να παραμείνουν στο αγροτικό τιμολόγιο.

Σε αντίθετη περίπτωση η ΔΕΗ ξεκαθαρίζει ότι θα τους καταργήσει το συγκεκριμένο αγροτικό τιμολόγιο και θα τους εντάξει στο ακριβό οικιακό. Αυτό όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό είναι μία βόμβα μεγατόνων στις τσέπες χιλιάδων αγροτών που είναι αδύνατο να προσκομίσουν τη σχετική άδεια μέσα σε αυτό το σύντομο διάστημα, αφού από τη μία υπάρχει σοβαρή εμπλοκή με τη χορήγηση άδειας χρήσης νερού στον ΤΟΕΒ Πηνειού, λόγω γραφειοκρατικών εμπλοκών και υπερβολικών απαιτήσεων από την πλευρά του υπουργείου.

Η εμπλοκή στην άδεια του ΤΟΕΒ Πηνειού συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους ΤΟΕΒ, αλλά και τους μεμονωμένους αρδευτές, ενώ υπηρεσιακοί παράγοντες στην περιφέρεια Θεσσαλίας εκτιμούν ότι ο όγκος δουλειάς για την έκδοση των αδειών αφού διευθετηθούν οι εκκρεμότητες είναι τεράστιος και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εκδοθούν οι άδειες μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος ο περιφερειάρχης συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη στην περιφέρεια κατά τη διάρκεια της οποίας από την πλευρά της ΔΕΗ έγινε ξεκάθαρο ότι δεν θα υπάρξουν άλλες παρατάσεις για τις άδειες χρήσης νερού, ενώ λόγω της αδιαλλαξίας αυτής ο κ. Αγοραστός αναμένεται να επιδιώξει συνάντηση με τις ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ