ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΓΝΛ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

lamproyl (Αντιγραφή)Στην περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από υποψηφίους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους με επικεφαλής τον Υποψήφιο Δήμαρχο Λάρισας Γ. Λαμπρούλη στη συζήτηση με τους εργαζομένους μεταξύ άλλων  επισήμαναν: Η κυβερνητική πολιτική Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ υπηρετώντας τις αποφάσεις της Ε.Ε και τη στρατηγική του κεφαλαίου περικόπτει

τη χρηματοδότηση σε υγειά και Νοσοκομεία ενισχύοντας ταυτόχρονα  την επιχειρηματική δράση. Και στο Νοσοκομείο Λάρισας με πρόσχημα τον «εξορθολογισμό των οικονομικών»,  τμήματα υπολειτουργούν,  υποβαθμίζονται η βρίσκονται υπό κατάργηση , τεράστιες είναι  οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, νοσηλευτές, γιατρούς και εργαζόμενους,  η Μ.Α.Φ. (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) συνεχίζει να μην λειτουργεί αν και κατ΄ επανάληψη έχει ανακοινωθεί ότι σύντομα!!!!!! ολοκληρώνεται . Η κατάσταση καθημερινά γίνεται δραματική για εργαζομένους και ασθενείς

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες αυτής της τραγικής κατάστασης της αγανάκτησης και του θυμού εργαζομένων και ασθενών, κατάσταση  που πέρα από τις άλλες επιπτώσεις βάζει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους. Η επίθεση στην υγεία, στα δικαιώματα των υγειονομικών και των ασθενών αποτελεί ενιαία πολιτική όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ και έχει στόχο: Να ενισχυθεί παραπέρα η εμπορευματοποίηση της υγείας, να φορτωθεί το «κόστος»στη λαϊκή οικογένεια και τα  ασφαλιστικά ταμεία. έτσι   ξεφυτρώνουν σαν  μανιτάρια  ιδιωτικές κλινικές, Νοσοκομεία, Κέντρα Αποκατάστασης, ξεκοκαλίζοντας τα ταμεία και ξεζουμίζοντας τους εργαζομένους.

Ευθύνη σοβαρή έχουν ο σημερινός δήμαρχος και περιφερειάρχης που στήριξαν άκριτα την αντιλαϊκή πολιτική και την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας  αλλά και όλοι οι άλλοι  υποψήφιοι που μπορεί δημόσια να δηλώνουν υπέρ της δημόσιας υγείας αλλά ταυτόχρονα στηρίζουν αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται  από κυβέρνηση Ε.Ε. τρόικα.

Κάλεσαν τούς εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να απορρίψουν όλους τους υποψηφίους που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική που κάνει κόλαση την ζωή τους και τη ζωή των οικογενειών τους. Να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που στηρίζει το ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές ΚΚΕ.

Με τους σχολικούς φύλακες

Την Τετάρτη   ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης   Γιώργος Λαμπρούλης  συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Σχολικών Φυλάκων. Στη συνάντηση τέθηκε από τους σχολικούς φυλακές να αναπτυχθούν  οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης  απέναντι στις απολύσεις τις διαθεσιμότητες αλλά και τη στάση που θα κρατήσει ως Δήμαρχος σε περίπτωση εκλογής του  στις αποφάσεις των δικαστηρίων  που τους δικαιώνουν.

Ο κος Λαμπρούλης  θύμισε πως η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ είναι  δεδομένη και σταθερή, δεν έχει  ευκαιριακό χαρακτήρα,   ούτε είναι  προεκλογική «δέσμευση»  με στόχο να  υφαρπάξει την ψήφο τους, όπως συμβαίνει με τους υπόλοιπους υποψηφίους.  Από την πρώτη στιγμή και ως  βουλευτής του ΚΚΕ και ως Λαϊκή Συσπείρωση  ήμασταν και συνεχίζουμε να ήμαστε  στο πλευρό των εργαζομένων,  Σε αυτήν την κατεύθυνση  η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ πριν από αρκετό καιρό  κατέθεσε τροπολογία στη βουλή  που δεν έγινε δεκτή ,  για την  άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και την διασφάλιση του δικαιώματος στην μόνιμη και σταθερή εργασία  για όλους τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απόλυσης μαζί και των σχολικών φυλάκων. Αυτό θα πράξουμε  και μετά τις εκλογές από οποία θέση και βρεθούμε ως Λαϊκή Συσπείρωση είτε από τη θέση της δημοτικής αρχής είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης. Όχι μονό δεν θα ασκήσουμε έφεση σε αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν τους σχολικούς φυλακές(δέσμευση που ζήτησε η αντιπροσωπεία ) αλλά θα απειθαρχήσουμε σε νόμους και αποφάσεις της κυβέρνησης με όποιο  κόστος συνεπάγεται αυτή η θέση   και θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζομένους την επαναπρόσληψη τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ