ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣΛύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις ασφυκτικές ημερομηνίες, που θέτει η ΔΕΗ, για την προσκόμιση των δικαιολογητικών για τη χορήγηση αγροτικού τιμολογίου, θέτει σε επιστολή του προς τον Υπουργό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Μάλιστα για το ζήτημα αυτό υπήρξε και τηλεφωνική  επικοινωνία μεταξύ του κ. Αγοραστού και του κ. Τσαυτάρη, έτσι ώστε να υπάρξει σε συνεννόηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της ΔΕΗ διευκόλυνση της διαδικασίας καθώς ο χρόνος δεν επαρκεί.

Όπως αναφέρει ο κ. Κ. Αγοραστός στην επιστολή του, βάσει της υπουργικής απόφασης περί Μέτρων Αγροτικού Εξηλεκτρισμού «προβλέπεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του Αγροτικού Τιμολογίου σε μια εγκατάσταση, είναι η υποβολή στη ΔΕΗ του αντίστοιχου Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1), το οποίο εκδίδεται ύστερα από σχετική αίτηση του εκάστοτε ενδιαφερόμενου παραγωγού στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Υπηρεσίες Εγγείων Βελτιώσεων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων), κατόπιν εγκρίσεως της υπόψη Διεύθυνσης αναφορικά με τη νομιμότητα της υδροληψίας και τον παραγωγικό χαρακτήρα της εκμετάλλευσης.

Η ΔΕΗ ζητάει από τους αγρότες που είναι κάτοχοι ηλεκτροδοτούμενων υδροληψιών (πομόνες) να επικαιροποιήσουν το δελτίο Νο 1 για να συνεχίσει να παρέχει ρεύμα με βάση το αγροτικό τιμολόγιο. Ωστόσο, όπως τονίζει ο περιφερειάρχης, η διαδικασία αδειοδότησης είναι ακόμα σε εξέλιξη και απαιτούνται 1 έως 2 χρόνια για να εκδοθούν οι άδειες χρήσης νερού. Η διεύθυνση πωλήσεων της ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους αγρότες που δεν θα συμμορφωθούν με τη χρονική προθεσμία 31.07.2014, ότι θα προβεί σε διακοπή της χορήγησης του αγροτικού τιμολογίου και η τιμολόγηση θα γίνεται με το κανονικό για την χρήση των εγκαταστάσεων τιμολόγιο. Εξυπακούεται ότι το χρονικό αυτό περιθώριο δεν επαρκεί και το ΥΠΑΑΤ θα πρέπει σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ να διευκολύνουν την διαδικασία, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που έχει επιφέρει τον τελευταίο καιρό, μεγάλη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ