ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

papapostolouΗ Ε.Γ του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ  καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση για το γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στις 10 το πρωί στην πλατεία νομαρχίας. Σε ανακοίνωση του τμήματος αναφέρονται τα εξής:

“Η 1η Μάη 2014  συνεχίζει να βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους αντιμέτωπους με μια σφοδρή επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα. Η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρος των εργαζομένων και της Κοινωνίας.

Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν μέσα από την περικοπή δαπανών.

  Οι  απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ,  οι εν εξελίξει διαθεσιμότητες  , οι  συνεχιζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεκάδων Οργανισμών του Δημοσίου, οι  συνεχόμενες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, η διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων και  η  κατάργηση των δομών Πρόνοιας, έχουν δημιουργήσει συνθήκες απορρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης.

Το ασφαλιστικό σύστημα δέχεται το τελειωτικό χτύπημα. Το οδηγούν στην κατάρρευση μετά και τη νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση των εσόδων του κατά 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και πριμοδοτεί την ιδιωτική ασφάλιση σε βάρος του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος.

Απαιτούμε και διεκδικούμεμια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα  δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ