ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Στο συνδυασμό της “Λάρισας Πόλη του Αύριο” ο Β. Κυριτσάκας της “Λαρισαίων Πόλη”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην αισιοδοξία του ότι ο συνδυασμός “Λάρισα Πόλη του Αύριο” θα είναι ο νικητής των εκλογών του Μαϊου, εξέφρασε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου.

Στην ομιλία του ο κ. Τζανακούλης ανέφερε:

“Εγκαινιάζουμε σήμερα το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού μας, «Λάρισα Πόλη του Αύριο» του συνδυασμού νίκης των δημοτικών εκλογών, τον οποίο τιμούν με την συμμετοχή τους και πλαισιώνουν Λαρισαίοι και Λαρισαίες όλων των επαγγελματικών και κοινωνικών τάξεων όλων των ηλικιών, όλων συνοικιών και των οικισμών.

Είμαστε βέβαιοι ότι και σ’ αυτές τις εκλογές ο συνδυασμός μας θα είναι και πάλι υτός που θα εμπιστευτούν οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες, όπως τον εμπιστεύονται τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, κάθε φορά αυξάνοντας τα ποσοστά μας, κάτι που δεν έχει συμβεί σε κανέναν άλλο δήμο της χώρας. Και η βεβαιότητα μας αυτή προκύπτει από όλα τα στοιχεία που φτάνουν καθημερινά στα χέρια μας, αλλά κυρίως από την αγάπη των συμπολιτών μας την οποία συναντούμε καθημερινά, σε κάθε γωνιά της πόλης, όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας.

Την αγάπη και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας που εκτιμούν το έργο που παρήχθη στη διάρκεια της θητείας μας. Ένα έργο που μεταμόρφωσε τη Λάρισα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, με άρτιες υποδομές, με παροχές για τους κατοίκους της, με σύγχρονα δίκτυα, φιλική προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Μια πόλη πράσινη και καθαρή, που έχει αντιμετωπίσει προβλήματα και προκλήσεις, όσο λίγοι δήμοι στη χώρα.

Φυσικά, η προσπάθεια μας δεν τελειώνει εδώ. Ο αγώνας για μια καλύτερη Λάρισα είναι καθημερινός και δύσκολος. Αλλά κι εμείς, στα χρόνια που πέρασαν αποδείχθηκε πως είμαστε για τα δύσκολα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτα χρόνια που πέρασαν, αλλά φοβάμαι και σ’ αυτά που έρχονται, οι προκλήσεις ήταν και εξακολουθούν να είναι μεγάλες. Οι συνέπειες της βαθιάς οικονομικής κρίσης διαβρώνουν καθημερινά το επίπεδο της ζωής μας και μειώνουν τις δυνατότητες του δήμου να παρέχει τα απαραίτητα στους πολίτες. Όμως εμείς αντιμετωπίσαμε αυτή την πρόκληση, χωρίς μεμψιμοιρίες, χωρίς μιζέρια, αλλά με δυναμισμό, πρωτοβουλίες και αλληλεγγύη. Δημιουργήσαμε το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο για να στηρίξουμε τους ανθρώπους που αντιμετώπισαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Δώσαμε διέξοδο σε εκατοντάδες ανέργους που καλλιεργούν και παράγουν προϊόντα στον πρώτο Δημοτικό Λαχανόκηπο. Ενισχύσαμε το θεσμό των ΚΑΠΗ  και λειτουργούμε 24 υπερσύγχρονους ιδιόκτητους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που δίνουν πραγματική, ουσιαστική βοήθεια σε περισσότερες από 2000 εργαζόμενες οικογένειες της πόλης. Εδώ και χρόνια δεν αυξήσαμε τα ανταποδοτικά τέλη, κι είμαστε ίσως ο μόνος δήμος στην Ελλάδα, που μειώσαμε την τιμή του νερού σε επίπεδα πριν το 1998, δίνοντας πραγματικά ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες, όταν στο παρελθόν οι αυξήσεις των τελών και της τιμής του νερού ήταν συνεχείς και έφταναν σε υψηλά ποσοστά.

Στηρίξαμε με κάθε πιθανό τρόπο τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Και συνεχίζουμε

Εγγυηθήκαμε την κατάσταση στην πόλη. Παρά τα τεράστια προβλήματα χρηματοδότησης, ο Δήμος Λαρισαίων έμεινε όρθιος και ισχυρός, συνεχίζοντας την αναπτυξιακή του πολιτική. Με νοικοκύρεμα των οικονομικών, με αναδιάρθρωση των δομών και του προσωπικού ώστε να αντιπαρέρχεται τα προβλήματα, συνέχισε και συνεχίζει να αποτελεί εγγύηση για τον τόπο.

Παράλληλα, και παρά τις τεράστιες μειώσεις της χρηματοδότησης των δήμων, υλοποιήσαμε δεκάδες έργα υποδομής, που δίνουν πραγματική ανάσα στην πόλη. Κατασκευές σχολικών κτιρίων, η διαμόρφωση της Τάφρου του Χατζηχαλάρ, διαμόρφωση του κτιρίου του Μύλου, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, ολοκλήρωση του εξωτερικού δακτυλίου και των Πολιτιστικών Κέντρων του Αγ. Κωνσταντίνου και Αγ. Γεωργίου είναι μόνο μερικές από δομές που υλοποιήθηκαν στη διάρκεια της δύσκολης τετραετίας που ολοκληρώνεται. Υλοποιήθηκαν έργα τεράστιας περιβαλλοντικής και ενεργειακής σημασίας, όπως τα φωτοβολταϊκά πάνελ στις στέγες των σχολείων, η αλλαγή των λαμπτήρων φωτισμού στο σύνολο σχεδόν του δικτύου της πόλης, έργα που προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία στο περιβάλλον. Έγιναν δεκάδες ακόμα έργα, μικρά και μεγάλα στους πρώην Δήμους  Γιάννουλης, Φαλάνης και Κοιλάδας

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για την περιγραφή και μόνο του έργου. Αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν χρειάζεται. Το έργο μας είναι παντού στην πόλη και οι Λαρισαίοι το συναντούν σε κάθε τους βήμα, σε κάθε τους ανάγκη. Και συνεχίζουμε.

Συνεχίζουμε με μια δυνατή ομάδα υποψηφίων που δίνει μαζί μας τη μάχη της καθημερινότητας, τη μάχη του αύριο, στην Πόλη του Αύριο. Άνθρωποι καταξιωμένοι στους επαγγελματικούς τους χώρους, με κοινωνική δράση και συγκεκριμένο όραμα. Με αριθμό γυναικών ρεκόρ που μας εμπιστεύονται και τις εμπιστευόμαστε. Με υποψηφίους σε κάθε διαμέρισμα, σε κάθε πρώην δήμο, σε κάθε τοπική κοινότητα.

Όλοι μαζί προχωράμε για τη Λάρισα του αύριο. Με δύναμη, με όραμα με αισιοδοξία. Για μια Λάρισα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών και θα προστατεύει τους ανθρώπους της. Για μια Λάρισα άξια να ζεις και να δημιουργείς. Για την «Πόλη του Αύριο»

Ο Β. ΚΥΡΙΤΣΑΚΑΣ

KiritsakasJPG (Αντιγραφή)Με το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη συναντήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Λάρισας κ. Βάιος Κυριτσάκας του Θωμά. Ο κ. Κυριτσάκας συμφώνησε πρόσφατα με το Δήμαρχο για τη συμμετοχή στο συνδυασμό «Λάρισα Πόλη του Αύριο» και σήμερα συναντήθηκαν προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της εκλογικής μάχης.

Ο κ. Τζανακούλης καλωσόρισε τον κ. Β. Κυριτσάκα στο συνδυασμό «Λάρισα Πόλη του Αύριο» χρησιμοποιώντας την έκφραση «καλωσόρισες στο σπίτι σου» και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Από την πλευρά το κ. Κυριτσάκας ευχαρίστησε τον κ. Τζανακούλη για την τιμητική – όπως τη χαρακτήρισε – πρόσκληση συμμετοχής στο συνδυασμό «Λάρισα Πόλη του Αύριο» και τόνισε ότι θα προσπαθήσει με όλες του δυνάμεις για το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα και μια παραγωγική συνεργασία.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο απερχόμενος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Αθ. Μητσιός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ