ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΕΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

ροντουΜε τον Μανώλη Κεφαλογιάννη συνομίλησε ο υπ. Δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Ροντούλης και το κλίμα μεταξύ τους υπήρξε ιδιαιτέρως θερμό, καθόσον διατηρούν φιλίες από τα έδρανα της Βουλής.

Ο υπ. δήμαρχος ζήτησε τη στήριξη του αγροτικού κόσμου και ο υπ. ευρωβουλευτής υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια και συμπαράσταση από τα πόστα των Βρυξελλών, ευχόμενος μάλιστα κάθε επιτυχία στο νέο πολιτικό εγχείρημα του κ. Ροντούλη. Τελικά, τα πρόσωπα και οι φιλίες κάνουν την πολιτική πιο ανθρώπινη και ίσως πιο αποτελεσματική.

Τις φιλίες του, μάλιστα, αξιοποίησε ο υπ. δήμαρχος κ. Ροντούλης και στα κεντρικά της ΔΕΗ, καθώς και στα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, προκειμένου να πιέσει υπέρ των αγροτών για το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με τις άδειες χρήσης νερού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ροντούλης επικαλέσθηκε την βραχύτητα του χρονικού διαστήματος εντός του οποίου θα πρέπει να εκδοθούν οι άδειες (31/7/2014) και τον υπέρμετρο γραφειοκρατικό όγκο που αυτή συνεπάγεται, ζητώντας η συγκεκριμένη ημερομηνία να μετατεθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στις απαιτήσεις του όλου έργου το σύνολο του υφιστάμενου γραφειοκρατικού μηχανισμού.

Μάλιστα, ο κ. Ροντούλης τόνισε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι αποφασισμένος να φέρει το θέμα ακόμη και στο επίπεδο του Πρωθυπουργού, καθώς οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή ολοσχερούς καταστροφής των καλλιεργειών τους, εάν η ΔΕΗ προχωρήσει στην εφαρμογή του εξαγγελθέντος σχεδιασμού της, προσπαθώντας εμφανώς να αφυπνίσει τα αντανακλαστικά των αρμοδίων στην Αθήνα και να κλιμακώσει τις πιέσεις για την επίλυση του προκύψαντος ζητήματος.

Προς το παρόν, ο υπ. δήμαρχος έλαβε αόριστες απαντήσεις, αλλά είναι αισιόδοξος ότι στο τέλος οι πιέσεις του θα αποβούν καρποφόρες, καθόσον ευελπιστεί ότι στο τέλος θα πρυτανεύσουν η λογική, η ψυχραιμία και το δίκαιο συμφέρον των παραγωγών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ