ΣΑΦΕΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

καλπεςΣτα κομματικά επιτελεία φτάνουν σε εβδομαδιαία βάση μετρήσεις που γίνονται σε κάθε μία από τις 13 περιφέρειες και ανάλογα με τα ευρήματα αναπροσαρμόζονται τακτικές και στρατηγικές. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» με βάση τις τελευταίες μετρήσεις που έγιναν, η ΝΔ εκτιμά ότι θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις τις έξι

από τις δεκατρείς περιφέρειες (Ανατ. Μακεδονία, Δυτ. Μακεδονία, Ηπειρος, Πελοπόννησος, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα), ο ΣΥΡΙΖΑ «χτυπά» την Αττική και άλλες δύο (Βόρειο Αιγαίο και Δυτ. Ελλάδα), ενώ το ΠΑΣΟΚ, πιστεύει ότι θα μπορέσει να επανεκλέξει πρόσωπα που υποστηρίζει σε τέσσερις περιφέρειες (Αττική, Νότιο Αιγαίο, Κρήτη και Ιόνια νησιά).

Αναλυτικά τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που έχουν γίνει για λογαριασμό της ΝΔ και οι εκτιμήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι τα εξής:

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκλογή Αγοραστού από τον 1ο γύρο «βλέπει» η ΝΔ
Πρόκειται για μία εκ των τριών περιφερειών όπου οι πιο αισιόδοξοι στη ΝΔ θεωρούν ότι ο Κ. Αγοραστός μπορεί να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Στις μετρήσεις, αυτή την ώρα, ξεπερνά το 40%, κάτι που σημαίνει ότι εάν συνεχίσει μέχρι τέλους με την ίδια δυναμική το «50% + 1», μπορεί να επιτευχθεί. Στον ΣΥΡΙΖΑ, η μάχη και εδώ δίδεται στο πεδίο της πρόκρισης στον δεύτερο γύρο. Η Ηρώ Διώτη πιστεύουν ότι θα τα καταφέρει να πετύχει αυτό τον στόχο, αν και αναγνωρίζουν ότι δεν έχει σημαντικότερες πιθανότητες επικράτησης.

ΑΤΤΙΚΗ

Προβάδισμα Σγουρού, η Δούρου στον 2ο γύρο
Για τη ΝΔ το μεγάλο πρόβλημα είναι η πορεία του Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για να «περάσει» στον δεύτερο γύρο, αντί της Ρένας Δούρου. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναλάβει προσωπικά την προώθηση του πρώην ευρωβουλευτή και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν κοινές εμφανίσεις των δύο ανδρών, προκειμένου να ενισχυθεί ο βαθμός αναγνωρισιμότητας του «γαλάζιου» υποψηφίου. Σύμφωνα με τις μετρήσεις και των τριών κομμάτων, ο Γ. Σγουρός εμφανίζεται να έχει σαφές προβάδισμα, έναντι όλων των συνυποψηφίων του. Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η Ρ. Δούρου θα είναι εκείνη που θα μπει στον δεύτερο γύρο και θα μπορέσει τελικά να συγκεντρώσει όλες τις «αντικυβερνητικές ψήφους» και να κερδίσει τη μάχη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σκληρή αναμέτρηση Γιαννακίδη – Παυλίδη
Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι εύκολα ή δύσκολα ο Α. Γιαννακίδης θα επανεκλέγει, λόγω και της πετυχημένης του πρώτης θητείας στην περιφέρεια. Στη ΝΔ, αντίθετα, αισιοδοξούν ότι ο Γ. Παυλίδης δίνει με αξιώσεις τη μάχη για την εκλογική πρωτιά, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν μετρήσεις που δείχνουν ότι η υποψηφιότητα του Κ. Μορφίδη, αν και ξεκίνησε δυναμικά, δεν είχε ανάλογη συνέχεια.

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Βέβαιη θεωρούν στη ΝΔ την επανεκλογή του Γ. Δακή
Στη ΝΔ θεωρούν βέβαιη την επανεκλογή του νυν περιφερειάρχη Γ. Δακή, ενώ στην Κουμουνδούρου τα μηνύματα που φτάνουν από τα τοπικά στελέχη και ορισμένες μετρήσεις είναι αντιφατικά. Η «μάχη» που δίδεται είναι να μπορέσει ο Θ. Μουμουλίδης να είναι στον δεύτερο γύρο και εκεί να παλέψει να συγκεντρώσει τις αντικυβερνητικές ψήφους.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

«Γαλάζιος εμφύλιος» με προβάδισμα Τζιτζικώστα
Σε «γαλάζιο εμφύλιο» εξελίσσεται η μάχη στη συγκεκριμένη περιφέρεια. Ηδη πολλά τοπικά στελέχη της ΝΔ έχουν επαναπροσεγγίσει τον νυν περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, ενώ ο Γ. Ιωαννίδης, αν και στηρίζεται επισήμως από το κυβερνών κόμμα, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποκτήσει το δημοσκοπικό προβάδισμα. Ανάλογες είναι οι εκτιμήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία σχεδόν αποκλείουν την πρόκριση της Δ. Χαραλαμπίδου στον 2ο γύρο.

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αναμέτρηση του Κατσιφάρα με τον Χατζηλάμπρου
Στόχος της ΝΔ είναι ο Ανδρ. Κατσανιώτης να κάνει μια αξιοπρεπή εμφάνιση. Ηξεραν εξαρχής ότι πιθανότητες εκλογικής νίκης δεν υπάρχουν, καθώς πολύ δύσκολα θα μπορούσε να περάσει τον Απ. Κατσιφάρα. Αισιοδοξία, ωστόσο, επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Βασ. Χατζηλάμπρου κερδίζει έδαφος και στον δεύτερο γύρο θα δώσει με αξιώσεις τη μάχη του απέναντι στον νυν περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο κ. Κατσιφάρας τελικά θα επικρατήσει, παρά το ότι έχει να αντιμετωπίσει και τους προερχόμενους από τον ίδιο χώρο κ. Ζαφειρόπουλο και Σώκο (που κατεβαίνει με την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ).

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτιά Μπακογιάννη με ποσοστά άνω του 40%
Η υποψηφιότητα του Κ. Mπακογιάννη εξακολουθεί να «κινείται» σε επίπεδα άνω του 40% και δεν αποκλείεται η μάχη να κριθεί από τον πρώτο γύρο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Β. Αποστόλου προχωρά ικανοποιητικά και πιστεύουν ότι εάν περάσει στον δεύτερο γύρο, τότε όλα θα είναι ανοιχτά.

ΙΟΝΙΑ

Προηγείται η Γκερέκου, μάχη για τον δεύτερο γύρο
Η υποψηφιότητα της Αντζελας Γκερέκου έχει αυτή την ώρα το προβάδισμα, σύμφωνα με μετρήσεις που έχουν φτάσει στη Χ. Τρικούπη. Στη ΝΔ θεωρούν ότι η αναμέτρηση θα εξελιχθεί σε «ντέρμπι» μεταξύ της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ και του Σπ. Σπύρου, ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει και στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου θεωρούν ότι ο Θ. Γαλιατσάτος θα δώσει μάχη για να μπει στον 2ο γύρο, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει.

ΗΠΕΙΡΟΣ

Μπροστά στις μετρήσεις ο Αλ. Καχριμάνης
Στη ΝΔ θεωρούν βέβαιη την επανεκλογή του Αλ. Καχριμάνη, και μάλιστα ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μπορεί αυτό να συμβεί και από τον πρώτο γύρο, με βάση τις μετρήσεις που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς του κόμματος. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η Ολγα Γεροβασίλη θα είναι στον 2ο γύρο, αλλά δεν είναι αισιόδοξοι (ακόμη κι αυτό να συμβεί) ότι έχει πιθανότητες εκλογικής νίκης.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πρώτος ο Τατούλης, κερδίζει έδαφος ο Βουδούρης
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, ο Π. Τατούλης διατηρεί ένα σαφές προβάδισμα, αλλά -εκτιμούν- ότι τελικό αποτέλεσμα θα υπάρξει στον δεύτερο γύρο. Αντίπαλος του νυν περιφερειάρχη -σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις- θα είναι ο Οδ. Βουδούρης. Αισιόδοξοι δηλώνουν και στον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν ότι, παρά τις αρχικές αντιδράσεις, ο κ. Βουδούρης έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος.

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δύσκολο «ντέρμπι» Καλογήρου – Κυρίτση
Πρόκειται για τη μοναδική περιφέρεια που και οι νεοδημοκράτες πιστεύουν ότι η αντιπαράθεση θα εξελιχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Χρ. Καλογήρου πηγαίνει καλά, αλλά εκτιμούν ότι θα εξελιχθεί σε δύσκολο ντέρμπι η μάχη με την Αγλ. Κυρίτση. Ο νυν περιφερειάρχης και υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ Ν. Γιακαλής, ο οποίος έχει ερείσματα στην Αριστερά, θεωρείται από τη Χ. Τρικούπη ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο διεκδικώντας με αξιώσεις την επανεκλογή του.

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προβάδισμα Μαχαιρίδη, σε άνοδο ο Σπύρου
Σημαντικά είναι τα ευρήματα για τη «γαλάζια» υποψηφιότητα του κ. Γ. Χατζημάρκου, αλλά εκτιμούν ότι ο Γ. Μαχαιρίδης (ΠΑΣΟΚ) έχει αυτήν την ώρα το προβάδισμα. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι ο δικός τους υποψήφιος, Μπενέτος Σπύρου, θα είναι στον 2ο γύρο απέναντι στον νυν περιφερειάρχη, αλλά δεν είναι αισιόδοξοι ότι τελικά θα επικρατήσει.

ΚΡΗΤΗ

Φαβορί ο Αρναουτάκης στη Μεγαλόνησο
Στη ΝΔ πιστεύουν ότι ο Σερ. Τσόκας θα είναι στον δεύτερο γύρο, αλλά εκτιμούν ότι δύσκολα θα χάσει ο νυν περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης, ο οποίος θα έχει ευρύτερες πολιτικές συμμαχίες στην πορεία προς τη δεύτερη Κυριακή. Για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκη, τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο, αλλά και εκείνοι εκτιμούν ότι στο τέλος ο κ. Αρναουτάκης θα είναι εκείνος που θα κερδίσει μία ακόμη θητεία.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com