ΈΚΤ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ

νασ (Αντιγραφή)«Ο Δήμος Λαρισαίων, ο κεντρικός Δήμος της Θεσσαλίας πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου βασικού αναπτυξιακού εργαλείου για τα επόμενα επτά χρόνια. Δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά τον αρχικό σχεδιασμό στη νέα περίοδο, όπως έγινε με το ΕΣΠΑ».

Αυτό τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της κίνησης ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» κ. Έκτορας Νασιώκας σε σύσκεψη υποψηφίων και στελεχών της κίνησης με αντικείμενο την προετοιμασία για το νέο ΕΣΠΑ.

Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, «κύριο αναπτυξιακό εργαλείο για την υλοποίηση του προγράμματος της κίνησης στον Δήμο Λαρισαίων είναι το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020 (νέο ΕΣΠΑ), το οποίο σήμερα σχεδιάζεται. Το ΣΕΣ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από το ΕΣΠΑ. Βάζει στο επίκεντρό του την καινοτομία, ενώ δίνει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία στους ΟΤΑ, με μεγάλη ευχέρεια για την υλοποίηση τοπικών στρατηγικών ανάπτυξης. Ενδεικτικά αναφέρουμε, την Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων, την Ολοκληρωμένη Εδαφική Επένδυση, την Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη».

Η ομάδα εξειδικευμένων στελεχών της κίνησης ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» ολοκλήρωσε ήδη έναν πρώτο κύκλο επεξεργασίας και συζητήσεων, ώστε ο Δήμος Λαρισαίων να επιλέξει και να εστιάσει σε πιλοτικές εφαρμογές αξιοποίησης των παραπάνω χρηματοδοτικών εργαλείων και της κατάρτισης σχεδίου Τοπικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής για τον Δήμο, με έμφαση στη συσχέτιση στρατηγικών αναπτυξιακών στόχων με θεματικούς στόχους Ε.Ε. 2020 και επενδυτικών προτεραιοτήτων των Ευρωπαϊκών Ταμείων Χρηματοδότησης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Έκτορας Νασιώκας επισήμανε ότι «σε περιβάλλον ύφεσης, μεγάλης ανεργίας και βαθιάς κοινωνικής κρίσης, οποιαδήποτε προσπάθεια για ανάπτυξη πρέπει να στοχεύει στην αύξηση της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – αυτή μπορεί και πρέπει να είναι και η μεγάλη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επανεκκίνηση της πατρίδας μας».

Στην ομάδα της κίνησης ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» συμμετέχουν επιστήμονες με πολυετή και εξειδικευμένη εμπειρία στο σχεδιασμό, διαχείριση και αξιολόγηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στη Θεσσαλία και τη Λάρισα. Στη σημερινή σύσκεψη έλαβαν μέρος ο συντονιστής για την εκπόνηση του προγράμματος της κίνησης, καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. κ. Νίκος Μπλάνας, η πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π. ΜSc κα Μαίρη Καμηλαράκη – Σαμαρά, η νομικός, πρ. διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Ο.Α.Ε.Δ. Θεσσαλίας κα Αναστασία Γεράκη, η γεωπόνος, πρ. προϊσταμένη Υπηρεσίας Πρασίνου Δήμου Λαρισαίων κα Χρυσάνθη Μπεργιάννη – Θέου, το στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Σάββας, ο μηχανολόγος – μηχανικός κ. Θάνος Παπαδημητρίου, ο καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας κ. Κώστας Χριστοδουλούλης, η ελεύθερη επαγγελματίας κα Αθηνά Κόντου, η λογίστρια κα Ελένη Πολύζου και το στέλεχος της κίνησης κ. Αλκιβιάδης Κουγιώνης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ