ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ  Vol  19

arkas_003_ (Αντιγραφή)Και  που λέτε ακροατές μου, μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας  … φόρος.Και για να μην πλατειάζω, που λέει και μια συναδελφική ψυχή, αυτός ο φόρος λεγόταν φόρος  κληρονομιάς. Και  ήρθε το πλήρωμα του χρόνου! Διότι για του φόρου δεν τίθεται θέμα(… το πλήρωμα ντε).

Και κει που μηδένισε φίλτατοί μου ο εγκέφαλος μας από τα πολλά … μηδενικά που χόρευαν γύρω μας ως πληροφορίες για την καταβολή του, ήρθε και ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ(… ενός κακού βλέπεις!)

Αν δεν έχεις λέει να πληρώσεις μη χολοσκάς, δεχόμαστε και… ακίνητα!!

Ναι, ναι ακίνητα σα να λέμε σε απλά ελληνικά ΤΟΥΒΛΑ.

Και κάπου εδώ σταματά η λογική και αρχίζουν τα … μαθηματικά της εκπομπής.

Έστω λοιπόν συντονισμένοι μου η κληρονομιά αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ. Πράγμα που  σημαίνει φόρος καμιά 20.0000ευρώ( και σχωράτε μου τη στρογγυλοποίηση αλλά είμαι και largeτύπος).

Έχουμε και λέμε λοιπόν 100.000 μείον 20.000, υπόλοιπο 80.000ευρώ ναι?

Σαν να λέμε τα ρέστα. Θα τα πάρουμε αυτά νομοθέτα μου, από πού και πότε?

ΑΜ ΔΕ!! Όχι είναι η απάντηση , αλλά χαλαρώστε βρε, μπορούμε να δώσουμε άλλο ακίνητο λέει, με τιμή αντίστοιχη του φόρου.

Χαλαρώσατε τώρα?ΚΑΚΩΣ! Και αν δεν έχω , μου πέρασε η απορία ξώφαλτσα και ήρθα και αναστατώθηκα ολίγον τι και τρόπον τινά  μαζί.

Ηθικό δίδαγμα: Έτσι δεν πληρώνουμε με τούβλα σύντεκνοι.Τα … τούβλα πληρώνουμε και είναι ν’ απορείς κιόλα που δεν τους έχουμε πάρει ακόμη με τις … πέτρες!!!

Υ.Γ  Ήταν μια κοινωνική προσφορά του Μαξίμου που με έβγαλε από την υποχρέωση.(είχα τάξει παραμύθι στη φίλη μου τη Λίνα!!!!)

Στα πλατώ  της εκπομπής  ΕΞΩ Η ΜΠΑΛΑ από τη μοναδική Γιώτα Νέγκα(στ.Θοδωρής Γκόνης, μουσική Κώστας  Λειβαδάς) και το δίσκο ΕΧΩ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Καλή ακρόαση να΄χουμε τουλάχιστον…

Χικ FM.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ