ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΡΩΜΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΟ ΠΑΠΩΝ

345Πλήθος ενός εκατομμυρίου προσκυνητών από όλο τον κόσμο έχει συρρεύσει στην τελετή αγιοποίησης δύο Παπών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη. Οι νέοι άγιοι είναι ο πάπας Ιωάννης XXIII και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, δύο από τις κορυφαίες προσωπικότητες της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κατά τον 20ό αιώνα.

Oι δύο πρώην Πάπες ανακηρύχθηκαν την Κυριακή άγιοι από τον Φραγκίσκο σε μία τελετή που παρακολούθησε πλήθος προσκυνητών που είχαν γεμίσει τους δρόμους του Βατικανού.

Το κύμα πιστών στη Ρώμη είχε αρχίσει να φτάνει από την Παρασκευή. Συγκριτικά, ο πληθυσμός της ιταλικής πρωτεύουσας μετά βίας φτάνει τα τρία εκατομμύρια -δηλαδή, ο κάθε τέταρτος στους δρόμους της Αιώνιας Πόλης αυτές τις ημέρες έχει έρθει για την τελετή αγιοποίησης.

Οι δύο νέοι άγιοι έχουν ιδιαίτερη θέση για μεγάλο μέρος του καθολικού πληθυσμού: Βρίσκονταν στην Αγία Έδρα ενώ η μεγάλη πλειονότητα των σημερινών καθολικών ενηλικιωνόταν, η οποία και τώρα τους βλέπει να αγιοποιούνται.

Είναι η πρώτη φορά που αγιοποιούνται μαζί δύο Πάπες, και μάλιστα σε τελετή στην οποία παρίστανται επίσης… «δύο» Πάπες -παρών είναι και ο Βενέδικτος ΙΣτ’.

news.in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ