ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ

5Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε τελικά στην προώθηση τροπολογίας που παρέχει τη δυνατότητα στα ΜΜΕ να προβάλλουν όσες φορές θέλουν τους υποψηφίους της αρεσκείας τους.

Το θέμα αυτό το είχε αναδείξει η «Εφημερίδα των Συντακτών», υπογραμμίζοντας πως η τροπολογία (που κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 25 Απριλίου, στη Βουλή) έρχεται σε άσχετο -όπως συμβαίνει συνήθως- νομοσχέδιο περί «πιστωτικών ιδρυμάτων» και υπογράφεται από τους υπουργούς Γιάννη Μιχελάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Γιάννη Στουρνάρας.

Όπως προβλέπει η τροπολογία, «κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των τριάντα ημερών οι επικεφαλής των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών επιτρέπεται να εμφανίζονται σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες υπό οποιαδήποτε μορφή χωρίς περιορισμό εμφανίσεων».

Σήμερα, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας. Όπως είπε, «η ρύθμιση πρέπει να αποσυρθεί προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά για αθέμιτες προεκλογικές τακτικές».

Μετά την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση αναμένεται να αποσύρει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταψηφιστεί.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ