ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΑ – ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην μεσολάβηση της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας κ. Κ. Γερακούδη στα αρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφορικά με το ζήτημα που έχει αναφυεί από τις επιστολές που στέλνει η ΔΕΗ σε αγρότες προειδοποιώντας τους πως αν μέχρι τις 31/7/2014 δεν προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση αγροτικού τιμολογίου

θα διακόπτεται η παροχή του μειωμένου τιμολογίου και η τιμή ρεύματος που θα πληρώνουν θα εξομοιώνεται με αυτή του οικιακού – θα διπλασιάζεται δηλαδή -, ζήτησε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κ. Ευαγγελία Λιακούλη κατά την συνάντηση που είχε μαζί της γι’ αυτό το θέμα.

Τα παραπάνω ειδοποιητήρια έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο της περιοχής καθώς, εφόσον τελικώς ισχύσουν οι προειδοποιήσεις της ΔΕΗ, τον φέρνουν ενώπιον του φάσματος της αδυναμίας να καλλιεργήσει τα χωράφια του και να προσποριστεί εισόδημα, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην κοινωνική συνοχή της Περιφέρειάς μας.

Η κ.Ευ. Λιακούλη, η οποία συνοδευόταν από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Θεσσαλών Συμπολιτείας» κ.κ. Β. Γραμμένο, Ι. Βλαχομήτρο, Γ. Βαλάρη, Γ. Γιαννούλα και Β. Γρίβα, κατέστησε σαφές πως είναι απαράδεκτο να εφαρμοστεί μια τέτοια απόφαση από την πλευρά της ΔΕΗ διότι είναι γνωστό στους πάντες πως η διαδικασία για την έκδοση αδειών νερού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι χρονοβόρα διαδικασία και ως εκ τούτου είναι πρακτικά ανέφικτο για τους περισσότερους παραγωγούς να υποβάλουν εμπροθέσμως το αναγκαίο Δελτίο Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο 1) που εκδίδει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της κάθε αρμόδιας Π.Ε., μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου.

Στην κ. Γερακούδη υποβλήθηκε και σχετικό υπόμνημα που υπογράφεται από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη κ. Ν. Τσιλιμίγκα και την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Λάρισας κ. Ευ. Λιακούλη με το οποίο ζητείται από τους αρμόδιους φορείς να δοθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, να υπάρξει παράταση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος σε γεωτρήσεις και βέβαια να μην επιβληθούν πρόστιμα στους αγρότες.

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑπό την πλευρά της η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώπιον της αντιπροσωπείας της «Θεσσαλών Συμπολιτείας», έθεσε υπόψιν της ηγεσίας των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος το περιεχόμενο του υπομνήματος που παρέλαβε. Ακολούθησε σύσκεψη, στα αρμόδια υπουργεία, για την αντιμετώπιση του οξύτατου αυτού προβλήματος και αναμένονται, εντός των προσεχών ωρών, σύμφωνα με την διαβεβαίωση που υπήρξε. από τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι. Μανιάτη δηλώσεις για την κυβερνητική θέση επ’ αυτού.
Να σημειωθεί πως το κλιμάκιο των υποψηφίων της «Θεσσαλών Συμπολιτείας» είχε συνάντηση και στα γραφεία της ΔΕΗ με τον διευθυντή του Εμπορικού Τμήματος της Επιχείρησης κ. Ζιάκα όπου επίσης τέθηκε με έμφαση το πρόβλημα που δημιουργεί στους αγρότες ο συγκεκριμένος σχεδιασμός της ΔΕΗ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ