ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ “ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ”

OIKOL (Αντιγραφή)Η παρουσίαση των υποψηφίων της Κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία» της Π.Ε Λάρισας, έγινε μπροστά στο άγαλμα του Ρήγα του Βελεστινλή, του Θετταλού, στην πλατεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οπως τονίστηκε ο συμβολισμός είναι σημαντικότατος, αφού ο Ρήγας αυτοπροσδιορίζονταν ως Θεσσαλός και οι ιδέες του είναι διαχρονικές και μας εμπνέουν,

με αναφορά στον αρχαίο Ελληνικό κόσμο, βασίζονται κυρίως στις αρχές της γαλλικής Επανάστασης (πάντα επίκαιρες) αλλά προσαρμοσμένες στις τοπικές ιδιαιτερότητες.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι η κίνηση εμπνέεται και χαρακτηρίζεται από τις ιδέες του Ρήγα και γι’ αυτό με την παρουσία των υποψηφίων στο άγαλμα τονίστηκαν με έστω ένα συμβολικό τρόπο αυτές οι ιδέες που πρέπει να κατευθύνουν τις πράξεις όλων των ανθρώπων του συνδυασμού.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση της κίνησης «Οικολογική Θεσσαλία – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση» που αποτελεί μια νέα προσπάθεια δημιουργικής παρέμβασης στον χώρο της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης, στηρίζεται στις αρχές της κοινωνικής οικολογίας και φιλοδοξεί να δώσει το δικό της ιδιαίτερο στίγμα και να συμβάλει θετικά στα δρώμενα της Περιφέρειας

Στην παρουσίαση αναφέρθηκε ότι η επιλογή της καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μια νέα κίνηση, προέκυψε ως ανάγκη από τη διάγνωση πολλαπλών ελλειμμάτων θεσμικού και συμμετοχικού χαρακτήρα και την απουσία συγκεκριμένων επεξεργασμένων προτάσεων σε πεδία μείζονος σημασίας, όπως το περιβάλλον και ο κοινωνικός τομέας

Ένα σημαντικός πυρήνας πολιτών συμφώνησε σε ορισμένες βασικές αρχές και αποφάσισε να καταβάλει την απαιτούμενη προσπάθεια, ώστε αυτές να γίνουν πράξη.

Ως μια ομάδα πολιτών, κρίναμε και αποφασίσαμε ότι οφείλουμε να διατυπώσουμε την ιδιαίτερη πρότασή μας για ένα βιώσιμο μέλλον για τη Θεσσαλική ύπαιθρο, σε μια κρίσιμη, για το μέλλον της περιοχής και της χώρας μας, συγκυρία.

Η προσπάθεια της “Οικολογικής Θεσσαλίας” θα βασίζεται στην αρχή της αειφορίας, η οποία θα προσδιορίζει κάθε πολιτική απόφαση και κυρίως το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας, αναδεικνύοντας και βάζοντας στο επίκεντρο τις αρχές της πολιτικής και κοινωνικής οικολογίας, αλλά και πολιτικές για την απασχόληση, την ορθολογική αξιοποίηση των φυσικών πόρων, την τοπική οικονομία, τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την κοινωνική οικονομία και την τοπική υγιή επιχειρηματικότητα.

Ο επικεφαλής Ν. Πουτσιάκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ν. σαμαράς και οι υποψήφιοι του συνδυασμού θέλουν να γίνουν φορείς της αλλαγής, να προωθήσουν πράσινες/οικολογικές κοινωνικές λύσεις για να αντιμετωπίσουν τόσο τα συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος όσο και αυτά που προκλήθηκαν τα τελευταία χρόνια,  εξαιτίας των άστοχων και επικίνδυνων πολιτικών και να προωθήσουν διαδικασίες, που διασφαλίζουν την δίκαιη αναδιανομή του Θεσσαλικού πλούτου.

“Θέλουμε μια ηχηρή πράσινη φωνή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που θα προάγει τις ιδέες της οικολογίας και της αλληλεγγύης για μια βιώσιμη διέξοδο από τα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και πολιτισμικά αδιέξοδα.

Δεν είμαστε εδώ ως σωτήρες, αλλά ως πολίτες που επιδιώκουν να πολιτευθούν με τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Διαβουλευόμενοι με θεσμοθετημένους φορείς, κινήσεις πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, αλλά και απλούς πολίτες της Θεσσαλίας, σε μια δημοκρατική λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, που αυτή μόνο, μπορεί να οδηγήσει στα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Από τη Λάρισα, από το άγαλμα του Ρήγα Φεραίου και την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ξεκινάμε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας, οι υποψήφιοι της Π.Ε Λάρισας μαζί και σας θέλουμε μαζί μας”, αναφέρεται στα κείμενα του συνδυασμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ