ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ε.Ε. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΑΓΡΟΤΕΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου με αφορμή το νομοσχέδιο για τις λαϊκές

χατζηκρ (Αντιγραφή)Oι υπουργικές αποφάσεις, που παίρνονται καθημερινά και τα νομοσχέδια που ψηφίζονται από την κυβέρνηση, με τις υποδείξεις της Ε.Ε. δεν έχουν τελειωμό. Έχουν βάλει ως στόχο την εξαφάνιση των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, τον εξευτελισμό των συνταξιούχων
και την περιθωριοποίηση των νέων που μαστίζονται από την ανεργία.

Σειρά τώρα έχουν οι μικροί αγροτοπαραγωγοί και μικροεπαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών, που με το νέο νομοσχέδιο, προωθείται το εκτόπισμά τους από τους πάγκους των λαϊκών αγορών και το πέρασμά τους στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες που κυριαρχούν στην αγορά.

Συμπαραστάτης στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών, η Τοπική Διοίκηση, το “μακρύ χέρι” της κεντρικής εξουσίας, όπως θεσμοθετήθηκε από τον “Καλλικράτη” που παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε Δήμο να αποφασίζει για τον ανώτερο αριθμό θέσεων όλων των λαϊκών αγορών που λειτουργούν στην επικράτειά του.

Με τον τρόπο αυτό, δημιουργείται άμεση σύνδεση των μικροπαραγωγών και μικροεπαγγελματιών με τους δήμους που προσβλέπει σε  ρουσφέτια και ανταποδοτικά τέλη.

Καλούμε τους μικροπαραγωγούς και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών της περιοχής μας να αγωνιστούν για την κατάργηση του νομοσχεδίου που τους καταστρέφει και να συντονιστούν με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για ένα διαρκή αγώνα ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση, τα κόμματα υπερασπιστές της Ε.Ε. και τους εντολοδόχους Περιφερειάρχες και Δημάρχους.

Καλούμε να ψηφίσουν “Λαϊκή Συσπείρωση” και στον Τύρναβο και στην Περιφέρεια για να έχουν μαζί τους ανθρώπους για αντίσταση, διεκδίκηση και προοπτική.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ