ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ Ο Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ

sarx4 (Αντιγραφή)«Όσες και όσοι συμμετέχουμε την Δημοτική Κίνηση συνΠολιτεία, μπορεί να έχουμε διαφορετικές διαδρομές στα κοινά, όμως μας ενώνει η πεποίθηση ότι ο Δήμος μας μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε λειτουργία, ποιότητα και αισθητική, να γίνει προσιτός, ανθρώπινος, συμμετοχικός», σημείωσε σήμερα κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού Συν Πολιτεία – Στροφή στον Πολίτη, στον Αμπελώνα, ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Π. Σαρχώσης.

Όπως ανέφερε απέναντι στην πρωτόγνωρη οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που ζούμε, απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή που βολεύεται στον περιθωριακό ρόλο που της ορίζει η κεντρική εξουσία, απέναντι στις «παράδοξες» πολιτικές που επέβαλε η μεταρρύθμιση «Καλλικράτη» και στις αυταρχικές πολιτικές συμπεριφορές της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ο συνδυασμός προβάλλει το πρότυπο ενός νέου «κοινοτισμού», μιας νέας συνΠολιτείας.

sarx2 (Αντιγραφή)«Μπροστά στον οδυνηρό και αδιέξοδο δρόμο που ακολουθεί η χώρα μας, μπροστά στη φύση και την ένταση των κοινωνικών αλλαγών που ζούμε, ο Δήμος οφείλει να συγκροτήσει το σχέδιο για την οργάνωση της ζωής και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, λειτουργώντας ως διοικητικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κέντρο», ανέφερε ο κ. Σαρχώσης, που ξεκαθάρισε ότι απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή που δημιούργησε κοινωνικές εντάσεις και βρίσκεται σε αδυναμία να συγκροτήσει και να διαμορφώσει σχέσεις με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, οραματίζεται ένα Δήμο που να προωθεί, με διάλογο και συμμετοχή φορέων και πολιτών, την διαχείριση των υδάτινων πόρων, την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, τον πολεοδομικό σχεδιασμό, τις ήπιες μετακινήσεις, την ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων, την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να διασφαλίζει ποιότητα στις συνθήκες της καθημερινής μας ζωής.

Αφού εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη του συνδυασμού στις εκλογές του Μαϊου ο κ. Σαρχώσης παρουσίασε τις προτάσεις του συνδυασμού που συνοψίζονται στα εξής:

sarx1 (Αντιγραφή)Πρώτον η δημοτική αρχή και οι πολίτες να αποδεχτούν τη λύση αποπληρωμής χρεών αφού αφαιρεθεί το ειδικό τέλος του 80% στους λογαριασμούς του 2011 και η αποπληρωμή να γίνει σταδιακά και σε λογικό χρονικό διάστημα παίρνοντας υπόψη τη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Δεύτερον σε όλους τους πολίτες που πλήρωσαν τους λογαριασμούς του 2011

και περιέχουν το τέλος 80%, θα τους επιστραφεί μέσω πίστωσης σε μελλοντικούς λογαριασμούς

Τρίτο δηλώνουμε επίσης πως το πρόσθετο ειδικό τέλος 80% πρέπει θεσμικά να καταργηθεί διότι τα έργα αποχέτευσης εντάσσονται πλέον στο ΕΣΠΑ και η ΔΕΥΑΤ δεν συμμετέχει.

Τέταρτο επίσης δηλώνουμε ότι θα καταργηθεί το τέλος ελάχιστης κατανάλωσης. Έτσι το κάθε νοικοκυριό θα πληρώνει ανάλογα, με το τι, καταναλώνει. Εκτός από την κατάργηση των τελών θα προχωρήσουμε με μεγάλη ευαισθησία και σοβαρότητα στην τιμολόγηση του νερού, παίρνοντας υπόψη την κοινωνική συναίνεση με βασικό άξονα της πολιτικής μας Η τιμολόγηση του νερού να γίνεται με κοινωνικά κριτήρια.

Πέρα από αυτά όμως Φίλες και φίλοι οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν μια σειρά παρεμβάσεων οι οποίες συνθέτουν το θεμέλιο μιας νέας αντίληψης για την ζωής μας στο τόπο, για την αναζωογόνηση των δημόσιων χώρων και την στήριξη των κοινωνικών πρωτοβουλιών.

Φίλες και Φίλοι

  • το Δημαρχείο του Αμπελώνα (παλιό Δημοτικό Σχολείο) πρέπει να αποτελέσει την επίσημη εικόνα του Δήμου μας.Η αίθουσα εθιμοτυπιών και επίσημων συναντήσεων, ο «φορέας αμπέλου» και οι υποστηρικτικοί μηχανισμοί του θα εγκατασταθούν εκεί.
  • Το κτήριο του παλιού Δημαρχείου θα μετατραπεί σε στέγη των συλλόγων της πόλης, ενώ θα ανακαινισθεί η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Προτείνουμε :

  • μια νέα διαμόρφωση εισόδου – εξόδου στον Αμπελώνα από την Λάρισα, για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος
  • την υλοποίηση των έργων υποδομής διανοίξεις – ασφαλτοστρώσεις οδών ιδιαίτερα στις περιοχές επέκτασης
  • την δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων, η οποία θα συνοδεύεται με προγράμματα ανάπλασης μικρής κλίμακας,
  • την απομάκρυνση πεδίου βολής και την ασφαλτόστρωση της διαδρομής προς αυτό.
  • την καθαριότητα και φροντίδα των κοινόχρηστων χώρων και την ανάπλαση του αρδευτικού αύλακα που διέρχεται από την πόλη
  • την ανάπλαση σε αθλητικό κέντρο του σταδίου της πόλης και την ανάπλαση σε πάρκο υγείας των κοινόχρηστων χώρων πέριξ του Γυμνασίου – Λυκείου
  • την επανάχρηση εγκαταλελειμμένων κτηρίων της πόλης για τη στέγαση κοινωνικών δραστηριοτήτων

 

– θέλουμε να γίνει ο δήμος κοινωνικό καταφύγιο ελπίδας, απέναντι στον στιγματισμό της ανεργίας, της φτώχειας, της αποτυχίας…

– αυτό που μετράει περισσότερο στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στη πρόοδο της καθημερινής ζωής είναι η ικανότητα μας να συνεργαζόμαστε

– εκφράζουμε μια Δημοτική Άρχή αγωνιστική και διεκδικητική, που να εμπνέει και να ενώνει τους ανθρώπους της εργασίας και της δημιουργίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ