ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 3 (Αντιγραφή)«Το διακύβευμα των εκλογών είναι η Θεσσαλία και το μέλλον της. Οι Θεσσαλοί το γνωρίζουν πολύ καλά και συνεπώς πέφτει στο κενό η προσπάθεια κάποιων να τους  να αποπροσανατολίσουν για να κρύψουν την απουσία προγράμματος αλλά και το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν τις περιφερειακές εκλογές ως άσκηση… κομματικής γυμναστικής και μόνο».

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας σε συγκεντρώσεις στη Γιάννουλη, στα Δένδρα και στα Πλατανούλια.

«Αναμφίβολα – επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός – από κάθε εκλογική αναμέτρηση και στην αυτοδιοίκηση, εξάγονται και πολιτικά συμπεράσματα. Άλλο όμως αυτό και άλλο η προσπάθεια ορισμένων, προσπάθεια χωρίς ιστορικό προηγούμενο, να αποπροσανατολίσουν τους Θεσσαλούς για το πραγματικό περιεχόμενο της ψήφου τους. Πρώτα έλεγαν ότι οι εκλογές είναι… δημοσκόπηση. Τώρα μιλούν σαν να είναι στη… Βουλή και να διεκδικούν την επανεκλογή τους, σαν στις 18 Μαΐου να ψηφίζουμε για νέα κυβέρνηση και νέα Βουλή κι όχι για περιφερειάρχη και περιφερειακό συμβούλιο.

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ (Αντιγραφή)Προσπαθούν, λοιπόν, να μετατρέψουν την κάλπη των περιφερειακών εκλογών «δια πάσαν – κομματική – χρήσιν…» Γιατί το κάνουν αυτό; Προφανής η απάντηση: δεν έχουν σχέδιο ούτε πρόγραμμα. Αντιμετωπίζουν τις περιφερειακές εκλογές ως κομματικό καθήκον, ως μια υποχρέωση απέναντι στο κόμμα τους για να μπορούν στη συνέχεια να ανελιχθούν στην κομματική ιεραρχία.

Βεβαίως, δεν μας αφορούν οι εσωκομματικές διαδικασίες, λειτουργίες και ιεραρχίες. Όμως, δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητη, ασχολίαστη την ανεξέλεγκτη αοριστολογία και υποσχεσιολογία και μάλιστα για ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης κι όχι της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Να ξέρουν, πάντως, ότι οι πολίτες γνωρίζουν, έχουν κρίση και μνήμη. Η εποχή των εύκολων και ανέξοδων υποσχέσεων παρήλθε ανεπιστρεπτί. Ήλθε πλέον η ώρα των ρεαλιστικών δεσμεύσεων, των έργων, των αποτελεσμάτων. Από το αφηρημένο και το αόριστο να περάσουμε στο συγκεκριμένο.

Εμείς στο «Συμμαχία Υπέρ των πολιτών» μιλάμε με έργα, με το έργο μας. Ενώνουμε την κοινωνία της Θεσσαλίας, ενώνουμε τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις για να πάμε την Θεσσαλία μπροστά. Μπροστά με έργα».

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ