ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

ΑΓΙΑ (Αντιγραφή)Ενα έργο πνοής για την παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και μάλιστα γρηγορότερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία. Πρόκειται για τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Αγιοκάμπου, Κάτω Σωτηρίτσας, Βελίκας και της Δημοτικής Ενότητας Μελιβοίας προϋπολογισμού 11,7 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και προστατεύουν το περιβάλλον.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς σε συνεργασία την κατασκευάστρια εταιρεία «έτρεξαν» το έργο, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινά και η αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε, ότι πρόκειται για ένα μεγάλο έργο υποδομής, που σηματοδοτεί την επίλυση μιας σειράς ζητημάτων με την αποχέτευση στην παραλιακή ζώνη του Δήμου. Η υλοποίηση των έργων αυτών αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στα παράλια και διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνει κατασκευή 37,5 χιλιομέτρων αγωγών ακαθάρτων, 9 αντλιοστασίων και συλλεκτήρων. Ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε, ότι το έργο προχώρησε με γρήγορους ρυθμούς και σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς ασφαλτοστρώνεται στο προσεχές διάστημα η παραλιακή οδός, έτσι ώστε το έργο να ολοκληρωθεί.

Ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, γιατί ανταποκρινόμενος στην μεγάλη αγωνία των επαγγελματιών της περιοχής των παραλιών του Δήμου Αγιάς, ξεκινάει αμέσως με την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών, την αποκατάσταση των τομών στον παραλιακό δρόμο, έτσι ώστε να υπάρχει ασφάλεια και ομαλή ροή των αυτοκινήτων τους θερινούς μήνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ