Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

thesgala (Αντιγραφή)Τα γραφεία των συνεταιρισμών ΘΕΣγάλα – ΠΙΕς και ΘΕΣγη επισκέφθηκε την Τρίτη ο δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος, κ. Ρίζος Κομήτσας. Ο πρόεδρος του ΘΕΣγάλα – ΠΙΕς, κ. Θανάσης Βακάλης τον ενημέρωσε για τις δράσεις που αναπτύσσει ο συνεταιρισμός προς όφελος των μελών του και ιδιαίτερα για το πολύ επιτυχημένο εγχείρημα των αυτόματων πωλητών γάλακτος, το οποίο έχει κερδίσει τους Λαρισαίους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΘΕΣγη, κ. Παναγιώτης Καλφούντζος, αναφέρθηκε στα σχέδια του συνεταιρισμού για την ανάπτυξη εκτατικών καλλιεργειών με την αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων ανάλυσης των εδαφών, περιορισμού του κόστους και παραγωγής ποιοτικών προϊόντων.

Ο κ. Κομήτσας είχε διεξοδική συζήτηση με τα μέλη των Δ.Σ. και στελέχη των συνεταιρισμών όπου εξήρε τη δυναμική που αναπτύσσουν και επισήμανε την απήχησή τους τόσο στους παραγωγούς όσο και στους καταναλωτές του νομού Λάρισας. Μίλησε, δε, με θέρμη υπέρ των συνεργατικών – συνεταιριστικών σχημάτων, που λειτουργούν πάνω σε στέρεες και υγιείς βάσεις, καλώντας τους αγρότες να αντλήσουν παραδείγματα από τη λειτουργία του ΘΕΣγάλα – ΠΙΕς και του ΘΕΣγη.

« Εμείς, στηρίζουμε με πράξεις και όχι με παχιά λόγια τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας» είπε ο κ. Κομήτσας απευθυνόμενος στους συνεταιριστές. «Τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια ο Δήμος Κιλελέρ είναι στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης λύσεων για τα πολλά και αυξημένα προβλήματα τους. Εδώ, στο μεγάλο αγροτικό Δήμο της χώρας, δεν έχουμε αφήσει τίποτα να πέσει κάτω. Παρεμβαίνουμε συνεχώς με τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις αγροτικές υποδομές, τη διαχείριση του αρδευτικού νερού, το κόστος ενέργειας και παραγωγής, το φορολογικό καθεστώς και όλα τα ζητήματα της καθημερινότητά των παραγωγών » πρόσθεσε ο επικεφαλής της ¨Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών¨ του Δήμου Κιλελέρ.

Επισήμανε, εξάλλου, ότι παρά τη δραματική μείωση των πόρων των Δήμων από την πολιτεία κατά 66% και το μεγάλο χρέος των 4,2 εκατ. ευρώ, που κλήθηκε να διαχειριστεί η δημοτική αρχή Κιλελέρ, υλοποιήθηκαν δεκάδες μικρά και μεγαλύτερα έργα σε όλη την επικράτεια του Δήμου για τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών και τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των παραγωγών.

« Και στη νέα περίοδο θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους αγρότες μας με κάθε πρόσφορο μέσο, με ακόμη περισσότερες παρεμβάσεις στα χωριά μας, υποστηρίζοντας κάθε τους πρωτοβουλία και ιδιαίτερα αυτές που κινούνται στην κατεύθυνση των συνεργασιών σε υγιή πρότυπα. Δε θα πάψουμε, δε, να διεκδικούμε τις λύσεις που θα αμβλύνουν τα οξυμένα τους προβλήματα » κατέληξε ο κ. Κομήτσας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ