ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ

Το ζητούμενο είναι η ισορροπία στην ομαλή λειτουργία της πόλης τόνισε ο υπ. δήμαρχος

cafe (Αντιγραφή)Για την τροποποίηση της κανονιστικής απόφασης για τη διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων της Λάρισας , με στόχο την ομαλή λειτουργία της πόλης και των επαγγελματιών στον  κλάδο  των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος , δεσμεύτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» κ. Απόστολος Καλογιάννης

σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Λάρισας.

Ο κ. Καλογιάννης, αφού κατηγόρησε τηη απερχόμενη Δημοτική Αρχή για έλλιψεη διαβούλευσης για το θέμα, επεσήμανε με έμφαση ότι η συμμετοχικότητα στη διαδικασία διαμόρφωσης  θέσεων και προτάσεων και στη λήψη των αποφάσεων είναι σύμφυτη με την αντίληψη τόσο του ιδίου, όσο και της «Συμπαράταξης» και υποστήριξε με σαφήνεια ότι απαιτείται η διασφάλιση της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη διαχείριση των θεμάτων της πόλης.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με λογικές και πρακτικές τακτοποίησης και εξυπηρέτησης ημετέρων» τόνισε με έμφαση ο υποψήφιος δήμαρχος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν προτάσεις, σκέψεις και ιδέες για την αναβάθμιση, συνολικά, του κέντρου της πόλης και μέσω της νέας προγραμματικής περιόδου (ΣΕΣ) 2014-2020, όπου θα υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την αναβάθμιση των αστικών χώρων.

Υποστήριξε ότι απαιτείται η εξέταση των δυνατοτήτων από την πλευρά του Δήμου για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανακούφιση και των επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι όπως οι περισσότεροι πολίτες και επαγγελματίες πλήττονται από την κρίση.

Ωστόσο, επεσήμανε ότι έχουν καταγραφεί αυθαιρεσίες σε ότι αφορά στους κοινόχρηστους χώρους και από την πλευρά επιχειρήσεων του χώρου, και επανέλαβε ότι το βασικό ζητούμενο είναι η εξεύρεση της ισορροπίας μεταξύ της ομαλής λειτουργίας του κέντρου και των επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης υποψήφιοι και στελέχη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων»

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ