ΈΚΤ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΔΙΚΤΥΟ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

νασιο1 (Αντιγραφή)Τη δημιουργία Δικτύου Ρομά στο Δήμο Λαρισαίων, ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της κίνησης «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» κ. Έκτορας Νασιώκας, ο οποίος συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού επισκέφτηκε τη Νέα Σμύρνη, συζήτησε με τους κατοίκους και μίλησε σε συγκέντρωση στην περιοχή «Νταμάρια».

Όπως εξήγησε ο κ. Νασιώκας, το Δίκτυο Ρομά καλείται να υπηρετήσει τρεις μεγάλες προτεραιότητες:

-«Την καταγραφή, επικαιροποίηση και επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας.

-Το συντονισμό και την παρακολούθηση των ευρωπαϊκών αποφάσεων και την υλοποίησή τους μέσα από το Δήμο.

νασιο2 (Αντιγραφή)-Τη διαρκή επικοινωνία με άλλα αντίστοιχα δίκτυα, ομοσπονδίες και συλλόγους, σε επίπεδο κυρίως Θεσσαλίας, και ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, υγείας, εκπαίδευσης, δια βίου μάθησης, απασχόλησης, εργασίας, στέγασης.»

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη για τη συνοικία, ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύτηκε για:

-«Επισταμένη καθαριότητα και υγιεινή, με επιμέλεια τακτική των φορέων καθαριότητας του Δήμου.

-Δημιουργία, όπου δεν υφίστανται, αγωγών (υπονόμων) απόρροιας ομβρίων υδάτων.

-Αξιοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης μέσω του Δήμου με κοινωνικά κριτήρια, με στόχο τη μεγαλύτερη συμμετοχή ανέργων και νέων ρομά, αναζήτηση προγραμμάτων για αγροτικές καλλιέργειες, συνεργασία με κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, στήριξη και συνεργασία για αναζήτηση απασχόλησης και εργασίας, μέσω και της υλοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

-Χορήγηση δυνατότητας συμμετοχής χωρίς αποκλεισμούς σε όλες τις δομές του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, φαρμακείο, ιατρείο), με κοινωνικά κριτήρια για όλους τους πολίτες. Συνεργασία με τις Εθνικές δομές υγείας (Νοσοκομεία, Πρόνοια) για παρακολούθηση των παιδιών, των εγκύων γυναικών, των γερόντων και των απόρων.

-Επίσημη Καταγραφή της πυκνότητας του πληθυσμού και αναζήτηση λύσεων σε κοινό σχεδιασμό με την Ε.Ε., για την αποσυμφόρηση με σεβασμό στους ανθρώπους.»

«Παρότι οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά είναι καλύτερες σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας, εν τούτοις η παρέμβαση της Δημοτικής αρχής πρέπει να είναι μεγάλη και καθοριστικής σημασίας σε μια γειτονιά που μαστίζεται από έλλειψη υποδομών, και είναι εγκαταλειμμένη», επισήμανε ο κ. Έκτορας Νασιώκας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ