«Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΙΟΣ ΜΟΥ; ΘΑ ΑΣΤΕΙΕΥΕΣΤΕ»

908Στο βιβλίο, που παρουσιάζεται επίσημα τη Δευτέρα από τις εκδόσεις Αρναούτη και ήδη κυκλοφορεί, ο συγγραφέας Πάνος Καλουδάς καταγράφει την περιπετειώδη ζωή του 75χρονου καλλιτέχνη, ο οποίος αποκαλύπτεται. Σε ένα από τα πιο γαργαλιστικά κεφάλαια του βιβλίου επιχειρεί να βάλει τέλος στη φημολογία πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι παιδί του.

«Γιος μου ο Κυριάκος; Οχι βέβαια» θα πει. Ο Τέρης Χρυσός, πιο χειμαρρώδης από ποτέ, αναφέρεται επίσης στον κατάσκοπο πατέρα του, στα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Τρούμπα, όπου πουλώντας φιστίκια παραλίγο να πέσει θύμα βιασμού, στο ατροφικό χέρι του αλλά και στους ξένους και Ελληνες συναδέλφους του.

Εδώ και αρκετά χρόνια κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γιος του Τέρη Χρυσού από τη δήθεν παράνομη σχέση που διατηρούσε με την Ντόρα Μπακογιάννη. Μια φήμη που, αν και σκοντάφτει στη χαοτική διαφορά ύψους του καλλιτέχνη με τα πανύψηλα γονίδια της οικογένειας Μητσοτάκη, εξακολουθεί να κυκλοφορεί, έστω και ως ένα κακόγουστο αστείο. Στο βιβλίο της ζωής του ο Τέρης Χρυσός αναφέρεται εκτενώς σε αυτό το θέμα θέλοντας, όπως λέει, «να πάρει τέλος αυτή η ηλιθιότητα!» Να τι αναφέρει ο Πάνος Καλουδάς γι’ αυτό το θέμα:

«Οταν του είπαν τι ακούγεται, τι γράφεται, τι συζητιέται έντονα, ο Τέρης γέλασε. Υστερα θύμωσε. Μετά εξαγριώθηκε… πανικοβλήθηκε. Και έντιμα θέλησε να διαχωρίσει τη θέση του από τις αστειότητες εκείνες. Αλλος σίγουρα θα το εκμεταλλευόταν αυτό για επικοινωνιακούς λόγους. Για πιότερο άρμεγμα φήμης. […] Ο Τέρης δεν είχε τέτοιες αυταπάτες. Ποτέ του δεν κρατήθηκε από τέτοιες σαθρές δημοσιότητες και από νάιλον ελπίδες επανάκαμψης. Που στο τέλος τέλος δεν τις είχε και ανάγκη πλέον. Γι’ αυτό και μετά την πρώτη του έκπληξη, τον θυμό, την οργή και τις τύψεις για το αιωρούμενο άδικο, κάλεσε τους δημοσιογράφους -όσους μπορούσε να καλέσει- και τους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Είναι φοβερό ψεύδος το ότι είναι γιος μου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ότι είναι καρπός μιας σχέσης που είχα με την Ντόρα Μπακογιάννη. Ελεος πια! Τι άλλο θα σκαρφιστούν να πουν στον ανταγωνισμό ανοησίας που διακατέχονται κάποιοι. Αυτό το έβγαλε αστειευόμενος ο Τζίμης Πανούσης, σε ένα κέντρο όπου εργαζόταν για να κάνει πλάκα. Και αυτή την πλάκα του καλλιτέχνη πιάσανε οι φαιδροί και την κάνανε σημαία. Παρακαλώ θερμά, αποκαταστήστε την αλήθεια. Για να σταματήσουν αυτές οι γελοίες διαδόσεις, που πρώτα τους ίδιους τους… διαδοσίες δεν τιμούν”».

espressonews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ