ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤη βεβαιότητά της για τη νίκη της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Λάρισα Νέα Αρχή», εξέφρασε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της παρουσιάζοντας τους υποψήφιους του συνδυασμού.

Χιλιάδες Λαρισαίοι και Λαρισαίες, όλων των ηλικιών, παρακολούθησαν την ομιλία και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου νίκης όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Καραλαριώτου, που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία. Με τους 179 άνδρες και γυναίκες που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στο πλάι της, η υποψήφια δήμαρχος έδωσε το σύνθημα της συνέχισης του αγώνα μέχρι την τελική νίκη.

Όπως τόνισε δύο εβδομάδες απομένουν για τη μεγάλη μάχη. Τη μάχη που θα κρίνει το μέλλον της Λάρισας. Δύο εβδομάδες απομένουν για τη μεγάλη απόφαση. Για να γυρίσει η Λάρισα σελίδα. Για να κάνουμε όλοι μαζί, οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι, μια νέα αρχή.

Σύμφωνα με την υποψήφια δήμαρχο τα μηνύματα είναι πολύ θετικά και έρχονται από παντού.

«Είναι χιλιάδες οι συμπολίτες μας που έρχονται μαζί μας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε μπροστά.

Η Λάρισα θα νικήσει. Με το δικό σας αγώνα, με αυτό το ψηφοδέλτιο νίκης που παρουσιάζουμε σήμερα, εμείς θα κόψουμε το νήμα..

Ο αγώνας είναι μπροστά μας και χρειάζεται προσπάθεια μέχρι την τελευταία στιγμή», ανέφερε στην ομιλία της.

Στη συνέχεια παρουσίασε τις προτεραιότητες του συνδυασμού για τη Λάρισα ου 2020 που είναι:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA• να γίνει η Λάρισα μια πόλη λειτουργική και νοικοκυρεμένη, με οργανωμένη πολεοδομική ανάπτυξη, με βατούς δρόμους και πεζοδρόμια, με στοχευμένες αναπλάσεις, με περισσότερους πεζοδρόμους, με ευταξία στους δημόσιους χώρους, με ποδηλατοδρόμους,

• να είναι η Λάρισα πόλη καθαρή, με νέο σύστημα καθαριότητας, με περισσότερη ανακύκλωση, με καθαρότερο περιβάλλον, με περισσότερο πράσινο, που θα προσφέρει πραγματική ποιότητα ζωής στους δημότες της,

• να έχουμε ένα δήμο διαφανή, νοικοκυρεμένο και οικονομικά αυτοδύναμο, που θα αξιοποιεί  όλες τους πόρους και τα χρηματοδοτικά προγράμματα

• να είναι η Λάρισα, πόλη που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις, που εστιάζει στην καινοτομία και στην εξωστρέφεια, που προσελκύει επενδύσεις και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας

• να ζούμε σε μια πόλη αλληλεγγύης, με νέες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες πρόνοιας, που θα αντιμετωπίζει τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης και θα υπηρετεί τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη

• να δημιουργήσουμε τη νέα ταυτότητα της Λάρισας,  να αναδείξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ωστε να καταφέρουμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό και να την καταστήσουμε προορισμό και σημείο αναφοράς για όλους.

Στη συνέχεια αφήνοντας αιχμές για τον νυν δήμαρχο ανέφερε: «Για εμάς ο Δήμος ήταν η πρώτη μας επιλογή. Και για εμένα προσωπικά ακόμη περισσότερο.

Το ξέρετε όλοι ότι επέλεξα να αφήσω την ασφάλεια της θέσης της αντιπεριφερειάρχου και τη σχεδόν βέβαιη επανεκλογή μου. Ήταν συνειδητή επιλογή μου γιατί θέλω να προσφέρω στην πόλη μας. Γιατί θέλω η Λάρισα να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει.

Για άλλους η Λάρισα είναι δεύτερη επιλογή. Κι αφού προανήγγειλαν την αποχώρηση τους και αναζήτησαν άλλες θέσεις, ξαναθυμήθηκαν τη Λάρισα, όταν τα σχέδια τους αυτά ματαιώθηκαν.

Γι αυτό η Λάρισα χρειάζεται ανανέωση, νέα αντίληψη και νέα πρόσωπα με έμπνευση και όραμα. Και εμείς τους έχουμε αυτούς τους ανθρώπους, είναι εδώ μαζί μας.

Δήλωσα εξ αρχής ότι αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα. Δεν πρόκειται να αντιπαρατε-θούμε με πρόσωπα, αλλά με πολιτικές. Θα μείνουμε μακριά από ύβρεις, αντιπαλότητες, φτηνούς λαϊκισμούς, ίντριγκες, κενές υποσχέσεις και οτιδήποτε νοσηρό φέρνει μαζί του το χθες.

Με τις προτάσεις μας, με το πρόγραμμά μας και πάνω απ’ όλα με πολιτικό ήθος, απευθυ-νόμαστε στις Λαρισαίες και στους Λαρισαίους για να κάνουμε όλοι μαζί τη νέα αρχή που χρειάζεται η πόλη μας», σημείωσε λέγοντας ότι το χθες αντιστέκεται:

«Μην έχετε αμφιβολία ότι το χθες αντιστέκεται. Μην έχετε αμφιβολία ότι το παρελθόν αντιδρά. Με φήμες, με εκβιασμούς και απειλές. Κάνουν ενέσεις ηθικού και αισιοδοξίας στους εαυτούς τους με διαδόσεις. Υποτιμούν συστηματικά τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες και πολιτεύονται με εγωισμό και αλαζονεία, χωρίς να αναγνωρίζουν ότι κούρασαν και κουράστηκαν, ότι έδωσαν ότι είχαν να δώσουν».

 

Η κ. Καραλαριώτου υπεραμύνθηκε του έργου της στην αντιπεριφέρεια Λάρισας σημειώνοντας ότι παρόλες τις αντιξοότητες η Αντιπεριφέρεια παρήγαγε και παράγει σπουδαίο έργο σε διάφορους τομείς.

Έγιναν πολλά έργα, έργα στοχευμένα, έργα ουσίας κι όχι βιτρίνας. Κι όλα αυτά, παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και την έλλειψη πόρων, που όλοι γνωρίζετε.

Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων: «Ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μας γιατί έχω τις γνώσεις και την εμπειρία που απαιτεί ο σύγχρονος ρόλος της Δημάρχου. Έχω τη δύναμη και την ηλικία να εργαστώ σκληρά και να αφοσιωθώ στην ανασυγκρότηση της πόλης μας. Έχω μαζί μου μια δυνατή ομάδα νέων ανθρώπων, που θα εργαστεί με πάθος για να αλλάξουμε την πόλη μας.

Το έργο εξαρτάται από τους ανθρώπους.

Και η πόλη μας, η Λάρισα, κάθε δημοτικό της διαμέρισμα, κάθε κοινότητα διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό.

Άνθρωποι καταρτισμένοι επιστημονικά, με γνώση, με εμπειρία, με αναγνωρισμένη αξία, με όρεξη για δουλειά,

άνθρωποι έντιμοι, ικανοί, έτοιμοι να προσφέρουν.

Άνθρωποι που σήμερα, ενώνουν τις δυνάμεις τους και είναι πανέτοιμοι να αξιοποιήσουν αυτή τη συσσωρευμένη εμπειρία και να υπηρετήσουν τον κοινό μας σκοπό, το κοινό μας όραμα.

Για ένα είμαι σίγουρη:  ότι θα έχω δίπλα μου ικανά στελέχη, συνεργάτες που θα μπορώ να στηριχθώ.  Ότι θα έχω δίπλα μου, ανθρώπους που δεν μένουν στα λόγια.  Ανθρώπους που αποδεδειγμένα  δουλεύουν και φέρνουν αποτέλεσμα.

Προχωράμε με τη βεβαιότητα ότι εκφράζουμε το αίτημα των Λαρισαίων για ένα νέο ξεκίνημα.

Ξεκινάμε έχοντας πλήρη επίγνωση της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πόλη μας αλλά και της επώδυνης οικονομικά καθημερινότητας που βιώνει σήμερα η λα-ρισαϊκή κοινωνία.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τη Λάρισα. Και το μήνυμά μας, το μήνυμα της νέας αρχής, θα φτάσει σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε συμπολίτη μας.

Το δίλημμα είναι: θα κάνει η Λάρισα μια νέα αρχή ή θα μείνουμε στο παρελθόν;

Θα τολμήσουμε τις μεγάλες επιλογές για το μέλλον της πόλης μας; Θα αλλάξουμε τη Λάρισα;

Την απάντηση τη δίνουμε σήμερα.

Όχι! Δεν μένουμε στο χθες. Αλλάζουμε! Γυρνάμε σελίδα!

Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τη σύγχρονη ευρωπαική πόλη που πετυχαίνει και διακρίνεται. Μαζί μπορούμε να πάμε την Λάρισα μπροστά.

Το χρωστάμε στους νέους και τις νέες της πόλης μας, που τους πληγώνει η αναποτελεσμα-τικότητα, η αδιαφορία, η αδράνεια.

Τους νέους και τις νέες, που ζητούν ειλικρίνεια, αποτελεσματικότητα και ευκαιρίες.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ σημαίνει το άνοιγμα μιας νέας περιόδου.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ σημαίνει νέος τρόπος διοίκησης του Δήμου. Με μεράκι, με τόλμη, με υπευθυνότητα, με πρόβλεψη για το μέλλον. Με χρηστή διαχείριση, με διαφάνεια, με νοικοκυροσύνη. Με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και με πλήρη αξιοποίηση του προσωπικού

ΝΕΑ ΑΡΧΗ σημαίνει συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση. Σημαίνει τέλος στις μονομε-ρείς αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των φορέων της πόλης, σημαίνει τέλος στις προσωπικές αντιπαραθέσεις, τέλος στους βεντετισμούς και στις προσωπικές τακτικές.

ΝΕΑ ΑΡΧΗ σημαίνει έναν Δήμο πραγματικά σύγχρονο, ικανό να προσφέρει καλύτερες, ποιοτικές αλλά και πιο οικονομικές υπηρεσίες προς τους πολίτες που σηκώνουν ήδη πολλά βάρη.

 

Τα εγκαίνια

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού «Λάρισα Νέα Αρχή» στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 19. Τα εγκαίνια ετέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ενώ παραβρέθηκαν εκτός από τους υποψήφιους του συνδυασμού πλήθος κόσμου που στηρίζουν τη Ρένα Καραλαριώτου και το συνδυασμό της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ