ΑΠΟ ΤΙΣ 6.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ

802Για την τρίτη δωρεάν διανομή λαχανικών ετοιμάζονται οι παραγωγοί λαϊκών αγορών σήμερα Σάββατο.

Αυτή τη φορά οι παραγωγοί επέλεξαν ως σημείο διανομής τον Περισσό και συγκεκριμένα την οδό Σαλαμίνος, στις 10:30 το πρωί.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν ήδη σχηματίσει μια μεγάλη ουρά στην περιοχή περιμένοντας υπομονετικά να ξεκινήσει η όλη διαδικασία. Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, πήραν θέση από τις 6.30 το πρωί προκειμένουν να είναι από τους πρώτους που θα πάρουν κάποια προϊόντα από τους συνολικά 200 τόνους δωρεάν τροφίμων, λαχανικών και ψαριών που θα μοιράσουν οι παραγωγοί διαμαρτυρόμενοι για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τις λαϊκές αγορές.

Εκτός από τον Περισσό αντίστοιχη διανομή θα γίνει και σε άλλες 10 περιοχές της Αττικής.

Τη Δευτέρα, μάλιστα, έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε μεγάλο συλαλλήτηριο μπροστά από τη Βουλή, με το ραντεβού να έχει δοθεί για τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Οι προηγούμενες δύο διανομές δωρεάν τροφίμων έγιναν την περασμένη Τετάρτη, στον Κολωνό, και ανήμερα Πρωτομαγιά στα διόδια των Αφιδνών.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους «οι Λαϊκές Αγορές είναι το τελευταίο καταφύγιο της λαϊκής οικογένειας και μας έχουν βάλει στο στόχαστρο για χάρη των μεγάλων αλυσίδων τροφίμων. Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλης της ελληνικής κοινωνίας για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα».

protothema.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ