ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΣΥΜΠΑΡΤουλάχιστον αντιδεοντολογική συμπεριφορά καταλογίζει η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» στη δημοτική αρχή και αλλού, με αφορμή την στάση της δημοτικής αρχής και όχι μόνο, κατά την συνεδρίαση στην πρόσφατη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής. Επίσης ο συνδυασμός του υποψηφίου δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, αφήνει αιχμές για το οικονομικό κόστος της προεκλογικής εκστρατείας άλλων υποψηφίων. 

Η Συμπαράταξη απευθύνει κάλεσμα συσπείρωσης στο «ρεύμα της ανατροπής που έρχεται», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά και ανακοινώνει ότι κεντρική προεκλογική εκδήλωση – ομιλία του Απ. Καλογιάννη θα γίνει το βράδυ της 15ης Μαΐου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αχιλλείου και της Λάρισας, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε στους συμπολίτες μας τη στάση της Δημοτικής Αρχής κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, με τη στήριξη εκπροσώπων και άλλων  δημοτικών κινήσεων, θέλησαν να δημιουργήσουν προσκόμματα στη και να «φιμώσουν» τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Παρά το γεγονός ότι η παράταξή μας, συγκροτείται από αυτοδιοικητικές κινήσεις, μια εκ των οποίων βρίσκονταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο», αντιμετωπίστηκε από τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής ως συνδυασμός της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της συζήτησης για τις κεντρικές ανοικτές ομιλίες των υποψηφίων δημάρχων, κατά τη τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου. Η δημοτική αρχή επιβεβαίωσε ότι ενδιαφέρονταν εκτός από τη  διαφύλαξη του «προνομίου» της διοργάνωσης της κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης της, την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου αλλά και για την αποτροπή της διοργάνωσης της αντίστοιχης  εκδήλωσης της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Ανάλογη συμπεριφορά και στάση τήρησε η δημοτική αρχή και για το θέμα της διανομής των χώρων που επιτρέπεται ανάρτηση προεκλογικού υλικού. Η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» αντιμετωπίστηκε ως συνδυασμός της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι, σε όλες τις προηγούμενη δημοτικές εκλογές, η διαπαραταξιακή  επιτροπή με τη λειτουργία της συνέβαλε στην ομαλή προεκλογική αντιπαράθεση.

Θα περίμενε κανείς ότι με ανάλογο τρόπο θα λειτουργούσε και τώρα.

Ως «Συμπαράταξη Λαρισαίων», καταγγείλαμε στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, αυτή την καθόλα αντιδεοντολογική  συμπεριφορά Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον καθαρό, αξιοπρεπή μας αγώνα, χρησιμοποιώντας όσα θεμιτά μέσα κρίνουμε.

Δεν μπορούμε ακόμα να μην σημειώσουμε ότι  σ΄ αυτές τις εκλογές, που  διεξάγονται σε συνθήκες πρωτοφανούς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, βλέπουμε να διεξάγεται από υποψήφιους δημάρχους και συνδυασμούς δαπανηρές προεκλογικές εκστρατείες, είτε με πολυτελή εκλογικά κέντρα, που παρέμεναν εδώ και χρόνια κλειστά, λόγω της οικονομικής κρίσης, είτε με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες, επικοινωνιακές «υπερπαραγωγές» κλπ.

Φαίνεται όμως ότι και σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν παράγοντες, ασχέτως ηλικίας,  που κουβαλάνε μέσα τους, «παλιές» λογικές που έχουν φέρει τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Την ώρα που ολοένα και περισσότεροι διακρίνουν ότι πλησιάζει η «ανατροπή», τόσο πιο έντονα συνεχίζουμε.

Καλούμε όλους τους Λαρισαίους, εσάς που αισθάνεστε την ανάγκη, αυτή την Άνοιξη, όλοι μαζί,  να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου μας και  να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια να συμμετάσχετε ενεργά στην προσπάθεια. Μεταδώστε το μήνυμα της ανατροπής, αυξήστε ακόμα περισσότερο την ορμή της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

Στις 15 Μαΐου, την ημέρα που η πόλη της Λάρισας γιορτάζει, σας καλούμε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» Απόστολο Καλογιάννη, στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 9 το βράδυ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ