ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΣΤ. ΧΑΤΖΗΚΡΑΧΤΗΣ

DSC04283 (Αντιγραφή)«Η σημερινή συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που γίνεται με την ευκαιρία των εγκαινίων του εκλογικού μας κέντρου, αποτελεί μια πρώτη απάντηση σε όλους εκείνους που νομίζουν, ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να κοροϊδέψουν το λαό για να αρπάξουν την ψήφο του ώστε τη επόμενη ημέρα των εκλογών να καμαρώνουν ότι διαθέτουν τη λαϊκή αποδοχή και έγκριση για να συνεχίσουν τις αντιδραστικές τους πολιτικές», υπογράμμισε ο Αστ. Χατζηκράχτης

υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Τυρνάβου, ξεκινώντας την ομιλία του στη σημερινή τελετή των εγκαινίων του συνδυασμού.

Παράλληλα σημείωσε ότι επιδίωξη όλων είναι στη μάχη των εκλογών στις 18 Μάη να εκφραστεί πολιτικά η λαϊκή οργή και αγανάκτηση και να δυναμώσει η φωνή του εργαζομένου, του ανέργου, του αυτοαπασχολούμενου, του αγρότη, των γυναικών και της νεολαίας μέσα από την υπερψήφιση του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια.

Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική σε όλους τους εκφραστές της σημερινής πολιτικής στην αυτοδιοίκηση σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

DSC04279 (Αντιγραφή)«Είναι αυτοί οι δήμαρχοι όπως ο κ. Μαλάκος στον Τύρναβο που σήμερα, ξαναβάζουν υποψηφιότητες και φοράνε τον μανδύα του ανεξάρτητου, του αυτοδιοικητικού για να αποφύγουν να απαντήσουν στο ερώτημα ποιες θα είναι οι σχέσεις τους με τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό εφόσον εκλεγούν.

Είναι και οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι που στηρίζονται από τα παραπάνω κόμματα όπως και στον Δήμο Τυρνάβου οι κ. Ροντούλης, Ψύρρα, Σαρχώσης και η διαχειριστική τους λογική είναι προφανής από τις προεκλογικές τους εξαγγελίες».

Ειδικά για το σημερινό δήμαρχο τόνισε:

DSC04280 (Αντιγραφή)«Ο κ. Μαλάκος όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της θητείας του σαν Δήμαρχος αποδέχτηκε και εφάρμοσε με μεγάλο ζήλο και αυταπάρνηση, όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ, Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. και Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ σήμερα

Οι κατευθύνσεις αυτές προκάλεσαν:

-Μείωση στη χρηματοδότηση του Δήμου από κρατικούς πόρους.

-Κατάργηση συλλογικών συμβάσεων.

-Εφαρμογή ελαστικών μορφών απασχόλησης.

-Σύνταξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

-Αποψίλωση του Δήμου από Δημόσιες Υπηρεσίες (Εφορεία – Ειρηνοδικείο) και οργανισμούς κοινής ωφέλειας (Δ.Ε.Η).

«Για δε το μεγάλο έργο που υπερηφανεύεται ότι παρήγαγε κατά τη διάρκεια της θητείας του, πρέπει να ομολογήσει ότι είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού και μελετών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής που ένα μόνο μέρος του αξιοποίησε.

Καμιά μελέτη δεν έχει ετοιμαστεί από τον κ. Μαλάκο για τη νέα πενταετία. Μόνο προτάσεις έχουν αποσταλεί για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Δείγμα, ότι, ούτε και όραμα έχει για το Δήμο Τυρνάβου.

Αφήνουμε τελευταία, την απαράδεκτη στάση που κράτησε στις δίκαιες διεκδικήσεις των συνδημοτών μας για φθηνό και υγιεινό νερό.

Όχι μόνο δεν προχώρησε σε ένα ουσιαστικό διάλογο, αλλά οχυρωμένος πίσω από τη νομιμότητα και τους θεσμούς, δείχνοντας τις πολιτικές του ευαισθησίες μετέτρεψε με τις πρακτικές και την αδιαλλαξία του, το Δημοτικό Συμβούλιο σε πεδίο μάχης με διαιτητή τα Σώματα Ασφαλείας. Καταστάσεις πρωτόγνωρες για τον δημοκρατικό λαό του Δήμου Τυρνάβου», τόνισε με νόημα ο κ. Χατζηκράχτης.

Αναφερόμενος στην κ.Ψύρρα υποστήριξε ότι η ίδια και ο συνδυασμός της, που είναι συνέχεια της παράταξης του κ. Νασίκα όπου συμμετέχει και ο ίδιος στο νέο σχήμα, είναι ο συνδυασμός που στις βασικές στρατηγικές ταυτίστηκε με την σημερινή δημοτική αρχή, πλην ολίγων εξαιρέσεων που δεν αναιρούν σε καμιά περίπτωση τη διαφορετικότητα.

Για τον κ. Ροντούλης, σημείωσε: «αφού συμμετείχε, ως πρωταγωνιστής από τη θέση του υφυπουργού της συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και στην καταπάτηση των λαϊκών δικαιωμάτων, έρχεται σήμερα από τη θέση του ανεξάρτητου και ακαταμάχητου υποψήφιου Δημάρχου να ανακοινώνει φιλανθρωπικές παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα (για τους φτωχούς και κατατρεγμένους) και να προτείνει έργα και υποδομές για την τουριστική και πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής».

Τέλος για τον κ. Σαρχώσης επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ, υποστήριξε ότι αν και δημόσια δηλώνει ανεξάρτητος, ακηδεμόνευτος και μακριά από κομματικές δεσμεύσεις στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ. Βέβαια, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, προκαλεί, λέγοντας ότι έχει μαζί του και το ΚΚΕ για να προσδώσει μεγαλύτερη εμβέλεια στον συνδυασμό του.

«Ας το συνειδητοποιήσουν καλά όλοι μαζί, ότι το ΚΚΕ είναι εδώ στηρίζει τη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια. Στηρίζει την προσπάθεια όλων αυτών των ανθρώπων που συμμετέχουν στον συνδυασμό, άσχετα αν δεν συμφωνούν σε όλα, που επέλεξαν τον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης και όχι του συμβιβασμού και της υποταγής.

Εμείς δεν παραιτηθήκαμε την επόμενη μέρα των εκλογών γιατί δεν αντέχαμε τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μείναμε εκεί, υπερασπιστήκαμε αυτά που πιστεύουμε, τιμώντας την εντολή των συμπολιτών μας» υποστήριξε ο κ. Χατζηκράχτης.

Επίσης έκανε έναν απολογισμό της παρουσίας της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου υποστηρίζοντας ότι:

  • Παλέψαμε, μαζί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας κατά της εφαρμογής των πολιτικών που απορρέουν από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και έχουν οδηγήσει το μεγαλύτερο μέρος τους σε οικονομικό αδιέξοδο.
  • Καταγγείλαμε, με τις παρεμβάσεις μας, σαν δημοτικοί σύμβουλοι, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας που εφαρμόζει η σημερινή Δημοτική Αρχή και απαιτήσαμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Αντισταθήκαμε στο κλείσιμο της Εφορίας, του Ειρηνοδικείου, της ΔΕΗ, του ΙΚΑ Τυρνάβου, την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου και του Αγροτικού Ιατρείου Αμπελώνα και καταγγείλαμε την υποκρισία της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπισή τους.
  • Αγωνιστήκαμε και παλέψαμε μαζί με τους συνδημότες μας, για την ανατροπή της τιμολογιακής πολιτικής για το νερό και την κατάργηση του ειδικού τέλους 80%, στη βάση των προτάσεων της επιτροπής αγώνα, καταδικάσαμε τις ανεπίτρεπτες πρακτικές και ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την αντιμετώπιση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων.
  • Εναντιωθήκαμε στην λογική της Δημοτικής Αρχής, για την  ανταποδοτικότητα και εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, στους τομείς αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής πρόνοιας, με βάση τις επιταγές του Καλλικράτη, και απαιτήσαμε την μείωση ή κατάργηση φόρων και τελών.
  • Καταθέσαμε προτάσεις κατά την διάρκεια της τετραετίας, για την δημιουργία υποδομών και έργων, με κριτήριο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συνδημοτών μας και ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

 

  • Συγκρουστήκαμε συνολικά, με τις πολιτικές εκείνες που θέλουν τους δήμους, μέρος του κρατικού μηχανισμού που υπακούει στους νόμους και τις εντολές της Ε.Ε., της κυβέρνησης και των υπουργείων, πολιτικές που ασπάζεται και εφαρμόζει η σημερινή Δημοτική Αρχή.
  • Υπερασπιστήκαμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των συνδημοτών μας, το δικαίωμα πρόσβασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Δήμου ενάντια στα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας και καταδικάσαμε την ναζιστική εγκληματική οργάνωση ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που με την δράση της στρέφεται κατά του λαϊκού κινήματος.

Τα μηνύματα που έρχονται καθημερινά από όλα τα Δημοτικά και τοπικά διαμερίσματα, συγκλίνουν στο ότι θα υπάρχει  υπερψήφιση του συνδυασμού μας στις 18 Μάη και στο πέρασμά του στον 2ο γύρο στις 25 Μάη, όπου θα είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή για την επόμενη πενταετία.

Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης εγγυάται, προτείνει και διεκδικεί τα παρακάτω:

Εγγυόμαστε

Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων.

Προτείνουμε και Διεκδικούμε

  • Οικονομικούς πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό για έργα και υποδομές (παιδεία – υγεία – πρόνοια) με κριτήριο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συμπολιτών μας σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα.
  • Έργα για την ανάπτυξη και προστασία της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.
  • Έργα για την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων και της αντισεισμικής προστασίας της περιοχής.

Κλείνοντας την ομιλία του αφού έπλεξε το εγκώμιο των υποψηφίων ξεκαθάρισε:

«Δεν υποσχόμαστε ότι σαν δημοτική αρχή θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματα. Θέλουμε συμμέτοχους και συμπαραστάτες όλους σας, στον αγώνα για όσα προτείνουμε και διεκδικούμε.

Δεν θα συμμετέχουμε σε καμιά δημοπρασία έργων του Δήμου προεκλογικά όπως κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι.

Δεν υποσχόμαστε ανώνυμες και εύκολες λύσεις, ούτε λέμε άλλα τη μια μέρα και άλλα την άλλη.

Υποσχόμαστε ότι, δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα κοροϊδέψουμε.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να μην λυγίσουν σε εκβιασμούς και πιέσεις. Να κλείσουν κατάμουτρα τις πόρτες σε όλους τους ρουσφετολόγους που υπόσχονται τα πάντα στους πάντες. Να ρίξουν ανοιχτά το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην κάλπη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ