ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΥΕ – ΔΕ

δημοι (Αντιγραφή)Μείωση των εξόδων και αύξηση των εσόδων των δήμων και των περιφερειών προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 – 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή. Παράλληλα προβλέπεται περικοπή ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, δηλαδή, των δαπανών του κράτους για την Αυτοδιοίκηση με στόχο οι ΟΤΑ να στραφούν σε άλλες πηγές εσόδων.  

Για την αυτοδιοίκηση στο μεσοπρόθεσμο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Με το ΜΠΔΣ 2015-2018, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να συμβάλει στη συνολική δημοσιονομι­κή προσπάθεια, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται τόσο στην αύξηση των εσόδων της, όσο και στην α­ποκλιμάκωση των εξόδων της.

Εφαλτήρια για την προσπάθεια αυτή, αποτελούν ποικίλες δράσεις και πολιτικές οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση των υφιστάμενων θεσμικών εργαλείων, στη διασφάλιση της οικονομικής εξυγίανσης των ΟΤΑ, στην αποτελεσματικότερη άσκηση διαχειριστικών και οικονομικών ελέγχων, στη βελτίωση της εισπραξιμότητας των εσόδων, καθώς και στην αποτελεσματικότερη εποπτεία και λειτουργική αξι­ολόγηση των εποπτευόμενων φορέων”.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Εν τω μεταξύ ούτε ένας υπάλληλος Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΥΕ και ΔΕ) δεν θα προσληφθεί σε δήμους και περιφέρειες μέχρι τις 31.12.2016. Αυτό προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 – 2018 που κατατέθηκε στη Βουλή. Αντίθετα οι ΟΤΑ θα μπορούν να πραγματοποιούν προσλήψεις υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΠΕ και ΤΕ) στο πλαίσιο του περιορισμού του 1 προς 5.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ