ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

IMG_20140504_212735 (Αντιγραφή)Τον αποκαλούν “ζωντανή ιστορία της αντίστασης του λαού” και όχι άδικα αφού ο Αγησίλαος Μαρτινόπουλος στα 88 του χρόνια σήμερα είναι από τους ελάχιστους εναπομείναντες της γενιάς της εθνικής αντίστασης που συνεχίζει όμως να έχει ενεργή ανάμειξη στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής.

Αυτός άλλωστε ο δυναμισμός του, η διάθεση να παλέψει για έναν καλύτερο κόσμο ακόμη και σήμερα, έκαναν τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου υποψήφιο δήμαρχο Στέλιο Χατζηκράχτη να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού θέλοντας έτσι να τιμήσει έναν άνθρωπο των αγώνων που γνώρισε πολύ καλά στο πετσί του τις διώξεις τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια.

Ο Αγησίλαος Μαρτινόπουλος που γεννήθηκε το 1926 είδε το 1947 τον πατέρα του παλιό αγωνιστή του ΕΑΜ να φυλακίζεται όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του.

Ο ίδιος γνώρισε για τα καλά την εξορία, τα βασανιστήρια και τις φυλακές της δεξιάς επειδή ήταν κομμουνιστής. Φυσικά ούτε οι εξορίες ούτε οι φυλακές, ούτε τα ξερονήσια λύγισαν τον κύριο Αγησίλαο που και σήμερα συνεχίζει να αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Συσπείρωσης για έναν καλύτερο και αγωνιστικό δήμο Τυρνάβου.

Δίκαια το βράδυ της Κυριακής απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων όσων συμμετείχαν στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ