ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ

ΣΘΕΒ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (Αντιγραφή)Για τη θεσμοθέτηση Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης-Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας στο Νέο Δήμο Λαρισαίων και τη δημιουργία Δομής Διεθνών Σχέσεων και Διασύνδεσης με Ευρωπαϊκά Προγράμματα δεσμεύτηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Λάρισα και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Ντίνος Διαμάντος, με αφορμή την επίσκεψή του

στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) και τη συνάντηση με τον πρόεδρο, Απόστολο Δοντά και μέλη της διοίκησης του φορέα. «Η Λάρισα μπορεί και οφείλει να καταστεί Μητροπολιτικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, μέσα στην επόμενη κρίσιμη δεκαετία», σημείωσε ο Ντίνος Διαμάντος.

«Η Λάρισα μπορεί και πρέπει να γίνει μία πόλη εξωστρεφής και ταυτόχρονα, μία πόλη ελκυστική στην επιχειρηματικότητα. Μόνον με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει να παρουσιάσει δείκτες ανάπτυξης με διάρκεια και ουσία. Στρατηγικός στόχος της Νέας Λάρισας είναι να καταστήσουμε τη Λάρισα ένα Μητροπολιτικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, μέσα στα επόμενα δέκα έτη», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, είναι σημαντικές οι ευκαιρίες που προσφέρονται προς αξιοποίηση από το Σύμφωνο Εταιρικής Συνεργασίας (ΣΕΣ), όπως ονομάζεται το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2010, το οποίο δίνει έμφαση στην Καινοτομία και στο Επιχειρείν.

Πέρα, όμως, από τον κεντρικό χρηματοδοτικό πυλώνα του Συμφώνου Εταιρικής Συνεργασίας, υπάρχουν και Προγράμματα-Δράσεις που ένας νέος Δήμος, με γνώση και όρεξη, μπορεί να αξιοποιήσει σε αυτοδύναμο επίπεδο. Ενδεικτικά μπορούν να αναφερθούν τα προγράμματα Crowdfunding (Πληθοπορισμού) για αυτοχρηματοδότηση, Cosme για υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, «Ψηφιακή Ατζέντα Ευρώπη 2010» για τη διαδικτυακή επιχειρηματικότητα.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ

«Πρέπει η νέα Λάρισα να είναι μία φιλική πόλη προς το επιχειρείν. Και αυτό σημαίνει απλά: Καθόλου γραφειοκρατία, άμεση διαδικασία υλοποίησης της διαδικασίας «μίας στάσης» (one-stop-shop) αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Είναι εφικτή η μείωση του κόστους βιωσιμότητας σε ανελαστικές δαπάνες πόρων (ενέργεια-θέρμανση- νερό), με συνέργειες σε μεθόδους εξοικονόμησης αλλά και παραγωγής με ΑΠΕ. Σημαίνει φυσικά και, διαρκή και ουσιαστική συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς. Έχουμε έτοιμη συγκροτημένη πρόταση για τη λειτουργία της «Δομής Διεθνών σχέσεων και Διασύνδεσης με Ευρωπαϊκά προγράμματα», με τη βασική στελέχωση από ανθρώπους του Δήμου –οι οποίοι σήμερα είναι απαξιωμένοι και τοποθετημένοι σε άσχετο τομέα. Θα χρειασθούμε όμως και άλλους νέους επιστήμονες, καθώς και τη θεσμική παρουσία με εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων. Κομβικό σημείο της στρατηγικής μας είναι η θεσμοθέτηση Αντιδημαρχίας Ανάπτυξης -Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, στο Νέο Δήμο Λαρισαίων. Οφείλουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να πετύχουμε», υπογράμμισε ο Ντίνος Διαμάντος.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ 3 (Αντιγραφή)«Για τη Νέα Λάρισα, ο θεσμός σχολικού φύλακα δεν έχει μονοδιάστατη οικονομική αναφορά, έτσι όπως την είδαν οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι. Για τη Νέα Λάρισα ο σχολικός φύλακας επιτελεί ένα σημαντικό και αναντικατάστατο έργο», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της Νέας Λάρισας, Ντίνος Διαμάντος, στη συνάντηση που είχε με τον Σύλλογο, στα γραφεία της δημοτικής κίνησης.

«Πιστεύουμε ότι, η άμεση επικοινωνία με την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολικού φύλακα, μέσα από την καθημερινή ζεστή επικοινωνία δίνει τη σιγουριά στους γονείς για τα παιδιά τους. Ειδικά σήμερα που οι κίνδυνοι είναι πολλαπλοί και μπροστά στην πόρτα μας. Δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μία απρόσωπη φύλαξη ιδιωτικοποίησης. Εμείς βλέπουμε πρώτα τον κοινωνικό ρόλο του σχολικού φύλακα ως ένας κρίκος στην εκπαιδευτική αλυσίδα.                 Βλέπουμε και το ρόλο του φύλακα που στη γειτονιά και τη συνοικία γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και μπορεί να τις αντιμετωπίσει», υπογράμμισε ο Ντίνος Διαμάντος.

Η Νέα Λάρισα θα ασκήσει και θα εξαντλήσει κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο, απέναντι σε ανάλγητη πολιτική και συναρμόδιους υπουργούς που αφήνουν έκθετα και έρμαια τα σχολικά κτίρια που είναι περιουσία του λαρισαϊκού λαού. Σε κάθε περίπτωση, με τη Νέα Λάρισα, οι σχολικοί φύλακες θα είναι στη ΘΕΣΗ τους, επιτελώντας το σημαντικό έργο τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ