Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΜΕ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΔΑΜΑΣΙ (Αντιγραφή)Την σημασία που δίνει η αιρετή Περιφέρεια με έργα και δράσεις για τη στήριξη των ανθρώπων της υπαίθρου, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο Δαμάσι.

«Στηρίξαμε τους πολίτες, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους με έργα, τα οποία δίνουν ζωή στην ύπαιθρο, αλλά παράλληλα τονώνουν όχι μόνο την τοπική οικονομία αλλά και την κοινωνία γενικότερα, γιατί διατηρούν και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Τα έργα αυτά αφορούν αγροτικό εξηλεκτρισμό, υπογείωση δικτύων των ΤΟΕΒ, μικρά φράγματα, εγγειοβελτιωτικά, έργα αναδασμού, καθαρισμούς αρδευτικών τάφρων, αντικαταστάσεις αντλιοστασίων και γεωτρήσεων, προμήθεια Inverter γεωτρήσεων, αντικαταστάσεις αρδευτικών αγωγών, αγροτική οδοποιία, κ.α. Παράλληλα υλοποιούνται προγράμματα ενίσχυσης της αγροτική οικονομίας όπως και επενδυτικά σχέδια στη μεταποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων.

 

Ο κ. Κώστας Αγοραστός εξήγησε ότι ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί προτεραιότητα γι’ αυτό και τον στηρίζουμε με έργα και με πράξεις. Ενώνουμε τις δυνάμεις και κερδίζουμε. Το πετύχαμε και στο Νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, όπου για πρώτη φορά η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διαθέτει Γεωργικό Ταμείο προϋπολογισμού περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο δεν υπήρχε στο τρέχον ΕΣΠΑ.

 

Ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε εκτενή αναφορά στα έργα που δρομολόγησε η αιρετή Περιφέρεια στην περιοχή και αφορούν την:

– «Κατασκευή Αντιπλημμυρικών Έργων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου», προϋπολογισμού 1.700.000 € με πόρους του ΕΣΠΑ

– Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών ΤΟΕΒ Δαμασίου προϋπ 1.370.000 € και μήκους 30,1 χλμ με πόρους του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

– Ανόρυξη 2 κτηνοτροφικών και 2 αρδευτικών γεωτρήσεων στον Πέρα Κάμπο και στο Καλαμάκι συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ από πόρους ΚΑΠ.

– Τεχνικά Έργα Εξόδου και Προσαρμογής-Γεφύρωση Χειμάρρου Γαλουγαβρά στον Τιταρήσιο Ποταμό επί της Επ. Οδού στην είσοδο του Δαμασίου», προϋπολογισμού 760.000 €

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ