ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ

GUDR (Αντιγραφή)Τη 2η ενότητα φωτογραφιών έχει ανεβάσει στη σελίδα της στο facebook η Λία Γκουντρουμπή Θώμου, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων» – Απόστολο Καλογιάννη, για να εκθέσει τα προβλήματα της πόλης μας καθώς και να προβάλει τις προτάσεις της για αυτήν.

Μετά το πρώτο άλμπουμ φωτογραφιών που αφορούσε την ανεργία και συνοδεύονταν από συγκεκριμένες προτάσεις με τις οποίες θα μπορούσε ο Δήμος να βοηθήσει, σειρά έχει ο Πολιτισμός.  «Ο πολιτισμός στην πόλη μας νοσεί…» είναι ο τίτλος του φωτογραφικού άλμπουμ.

Οι φωτογραφίες εστιάζουν κυρίως στα δύο αρχαία θέατρα που υπάρχουν στην πόλη μας και αποπνέουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

«Ήθελα να δείξω ότι αυτά τα δύο μνημεία υπάρχουν στην πόλη μας, κλειδωμένα… Δεν αφορούν την καθημερινότητα μας, δεν έχουν ενσωματωθεί στη ζωή μας. Θα έπρεπε να είναι σημεία αναφοράς για εμάς τους Λαρισαίους, προβολής της πόλης μας και να προσελκύουν επισκέπτες»

Οι προτάσεις για το αρχαίο θέατρο είναι συγκεκριμένες:

• Πρωτοβουλίες, κινητοποίηση ανθρώπων του πολιτισμού, επαφές με το ΔΙΑΖΩΜΑ και ολοκληρωμένες δράσεις διεθνούς προβολής του μνημείου.
• Προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την εναρμόνιση του περιβάλλοντος χώρου του Μνημείου.
• Η δημιουργία Οργανισμού «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ».

Ενώ γενικότερα για τον πολιτισμό και την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης μας προτείνει:

• Ο πολιτισμός σε ρόλο πρωταγωνιστή.
• Πανελλήνια και διεθνή προβολή μέσα από ένα ολοκληρωμένο και εναρμονισμένο με τις σύγχρονες εξελίξεις σχέδιο πολιτιστικής ανάπτυξης.
• Επανασύσταση της Αντιδημαρχίας πολιτισμού
• Σύσταση «Καλλιτεχνικής Επιτροπής Συμβούλων», η οποία θα απαρτίζεται από διακεκριμένους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού και θα λειτουργεί συμβουλευτικά σε θέματα πολιτισμού.

Θα ακολουθήσει και 3η ενότητα φωτογραφιών με θέμα την καθημερινή ζωή στην πόλη ενώ όπως μας είπε και στη συνέντευξή της στον Ήχο ετοιμάζεται και ένα μικρό βιντεάκι.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα καθώς και όλες τις φωτογραφίες στο παρακάτω link:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.828864470475118.1073741842.792894770738755&type=1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ