ΣΥΝ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ-ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Γράφει η Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη, ιδιωτική υπάλληλος
υποψήφια με το συνδυασμό του Π. Σαρχώση στο δήμο Τυρνάβου

fanh (Αντιγραφή)Σε μια έντονη προεκλογική περίοδο, με εξαγγελίες- καταγγελίες- υποσχέσεις και προγράμματα ανάπτυξης, θα ήθελα να αναφερθώ για τον σκοπό της προεκλογικής προσπάθειας. Καταρχήν το εύστοχο λογότυπο του συνδυασμού μας έχει την πρόθεση ΣΥΝ. Το θετικό. Εκείνα που προσθέτουν στην ζωή μας. Σίγουρα όχι τα περιττά, αλλά όσα ενισχύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτό το «συν», αποτέλεσε την  αιτία, να ασχοληθώ με τα κοινά.

Το θετικό στην ζωή μας, μου προκάλεσε το ενδιαφέρον να δεχτώ την πρόταση του κ. Παναγιώτη Σαρχώση.

Ακούμε συχνά αυτές τις ημέρες : «Τακτοποιήσαμε ή θα τακτοποιήσουμε τα έξοδα του Δήμου», «κάναμε ή θα κάνουμε έργα υποδομής». Άραγε είναι ενημερωμένοι οι εκάστοτε υποψήφιοι για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών; Πόσο ξεγελιόμαστε, όταν πιστεύουμε πως η βοήθεια στον πολίτη, έχει να κάνει μόνο με έργα υποδομών; Μήπως πρώτα πρέπει να επενδύσουμε στις καρδιές των ανθρώπων; Δυστυχώς η ζωή μας έγινε τόσο απάνθρωπη, που οι αναφορές για το ήθος, την ευγένεια και την ευαισθησία φαίνονται γραφικές. Οι δήμοι δεν είναι εταιρίες που αναλαμβάνουν έργα. Οι δήμοι, πρέπει να λειτουργούν ως οργανισμοί, να εξυπηρετούν τον πολίτη και μόνο αυτόν. Τι να τα κάνεις τα σιντριβάνια και τους δρόμους, όταν υπάρχουν οικογένειες με προβλήματα επιβίωσης, όταν συνταξιούχοι δεν έχουν τα αναγκαία φάρμακα, όταν δεν υπάρχει μια υπηρεσία του δήμου, που να εξυπηρετεί τα πολλαπλά προβλήματα γραφειοκρατίας των πολιτών;

Πάνω απ’όλα λοιπόν ο άνθρωπος. Οι δήμοι, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι τα πρώτα πολιτικά-θεσμικά κέντρα που μπορούν να προσφέρουν στην κοινωνία. Συχνά αναρωτιέμαι: Μπορούν οι εκάστοτε δήμοι να ξεφύγουν από θεσμικά πλαίσια και πρωτόκολλα; Θα σταθώ στα λόγια του κ. Παναγιώτη Σαρχώση. «Θέλουμε να αλλάξουμε τις ξεφτισμένες και φτηνές πολιτικές τακτικές. Θα επιδιώξουμε την ανανέωση σε όλους τους τομείς».

Πιστεύω πως η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει λόγο, στα προβλήματα της κοινωνίας. Να εφαρμοστούν πολιτικές για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, των ναρκωτικών, της ανεργίας, των δικαιωμάτων της εργαζόμενης μητέρας και της φτώχειας. Πέρα από τα έργα υπάρχουν και οι πολύτιμες ανθρώπινες αξίες. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στους νέους μας. Οι νέοι και οι σκεπτόμενοι άνθρωποι είναι η ελπίδα για να αλλάξουμε, τα ξεφτισμένα όνειρα που μας έδωσαν κάποτε. Η επίμονη αναζήτηση αγαθών, χωρίς να τα έχουμε ανάγκη –θύματα της διαφημιστικής προπαγάνδας-, η χαλάρωση των ανθρώπινων σχέσεων και η  αναζήτηση πλούτου με οποιοδήποτε κόστος –καταπατώντας ακόμα και την αξιοπρέπεια του πλησίον-, μετέτρεψαν την καθημερινότητα μας σε ζούγκλα. Εκείνο που θέλει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι καθαρό οξυγόνο. Να αναπνεύσει καθαρό αέρα, να μυρίσει αγιόκλημα και γιασεμί, να νιώσει τον αέρα της αλμύρας, να ζήσει με τον Ελληνικό ήλιο που θα του φωτίζει την ζωή, να ακούσει το Χριστός Ανέστη, όχι με τα αυτιά του, αλλά με την καρδιά του. Να αφήσουμε επιτέλους τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που μας πνίγουν την ζωή.  Λάθη όλοι κάνουμε. Υπάρχει και η συγχώρηση. Κάπου διάβασα, πως η λέξη συγχώρηση, προέρχεται από την πρόθεση συν και το ρήμα χωρώ και σημαίνει, συγκλίνω με κάποιον, κάνω χώρο για να χωρέσουμε όλοι. Κάτι ανάλογο επιδιώκουμε και στην προεκλογική μας προσπάθεια. Να δώσουμε το μήνυμα πως στην ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΊΑ, όλοι οι πολίτες έχουν θέση και λόγο. Όλοι μαζί να ξεφύγουμε από την αφασία του παρελθόντος και να πάμε στην πράξη του μέλλοντος. Με τον πολίτη, για τον πολίτη.

Θα κλείσω με τους στίχους ενός γνωστού τραγουδιού, του Ν. Γκάτσιου:

«Αν κουραστείς απ’ τους ανθρώπους

Κι ειν’ όλα γύρω γκρεμισμένα

Μη πας ταξίδι σ’ άλλους  τόπους

Έλα σε μένα, έλα σε μένα

 

Κι αν πέσει πάνω σου το βράδυ

Με τ’ άστρα του τ’ απελπισμένα

Μη φοβηθείς απ’ το σκοτάδι

Έλα σε μένα, έλα σε μένα».

 

ΦΑΝΗ ΜΠΗΛΙΟΥ ΛΑΓΚΙΟΛΗ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ      Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΡΧΩΣΗ – ΣΥΝ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ