ΤΟΥΡΚΙΑ: ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ!

610Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση που, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας, ζήτησε από τους μαθητές ενός γυμνασίου να επιστρέψουν τα tablets που τους είχαν χορηγηθεί στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους στις νέες τεχνολογίες, στο πλαίσιο του προγράμματος «FATIH».

Το πρωτοφανές περιστατικό, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, σημειώθηκε σε σχολείο της επαρχίας Elazig, το οποίο διανέμει στους μαθητές δωρεάν tablets.
Όμως, έπειτα από σχετική απόφαση του Υπουργείου, ζητήθηκε από συγκεκριμένα παιδιά να τα παραδώσουν πίσω. Ο λόγος; Οι οικογένειες των μαθητών δεν έχουν χρήματα ούτε για να βάλουν στο τραπέζι τους τα βασικά.

Με περίσσεια αναλγησία, η τουρκική κυβέρνηση, δείχνει την απάνθρωπη πλευρά της σε αδύναμους οικονομικά πολίτες βαθαίνοντας, παράλληλα, το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Από τη μία είναι γενναιόδωρη με τους μαθητές όλων των κοινωνικών τάξεων και από την άλλη, με την πρώτη ευκαιρία, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.
Εν ολίγοις, η κυβέρνηση Ερντογάν προχώρησε σε ανάκληση των «δώρων» προκειμένου να τα πουλήσει και να καλύψει τη «χασούρα» που πηγάζει από τους… «μπαταχτσήδες» που στην πραγματικότητα είναι φτωχοί μαθητές από οικογένειές που τα φέρνουν βόλτα με μεγάλη δυσκολία.

Με… αφαίρεση του Tablet τους θα τιμωρούνται μάλιστα και οι μαθητές που δεν μελετούν αρκετά ή υπερβαίνουν έναν συγκεκριμένο αριθμό απουσιών. Και όλα αυτά την ώρα που το επίπεδο του εκπαιδευτικού συστήματος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έπειτα από τις θυελλώδεις αντιδράσεις, η απόφαση για… ανάκληση των μίνι υπολογιστών για οικονομικούς λόγους θα αποσυρθεί.

kontranews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ