ΙΔΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

345 Τις καλύτερες και τις χειρότερες χώρες για να ζει μία μητέρα και να μεγαλώνει το παιδί της καταδεικνύει στην ετήσια έκθεσή της η μη κερδοσκοπική οργάνωση Save the Children. Στην πρώτη θέση μεταξύ των καλύτερων κρατών για να ζει μία μητέρα είναι η Φινλανδία και ακολουθούν η Νορβηγία, η Σουηδία, ενώ στη δέκατη θέση βρίσκεται το Βέλγιο.

Πρώτη μεταξύ των χειρότερων είναι η Ακτή Ελεφαντοστού , ενώ ακολουθεί το Τσάντ και η Νιγηρία, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Σομαλία. H Ελλάδα κατέχει την εικοστή θέση, ενώ στην 31η θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ χάνοντας τη θέση που κατείχαν στην πρώτη δεκάδα το 2000. Για την υποβάθμιση η έκθεση επικαλείται ευρύ φάσμα παραγόντων ανάμεσα στους οποίους φυσικές καταστροφές, ο τυφώνας Σάντυ αλλά και η αύξηση στις εγκυμοσύνες υψηλού κινδύνου παχύσαρκών και υπερτασικών γυναικών.

Η 15η ετήσια έκθεση της οργάνωσης είδε χθες τα φώτα της δημοσιότητας επ’ ευκαιρίας της Γιορτής της Μητέρας την Κυριακή. Για να καταλήξει στην κατάταξη η οργάνωση αξιολόγησε το σύστημα υγείας και εκπαίδευσης σε 178 χώρες όπως και διάφορους οικονομικούς παράγοντες.

kathimerini.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ