ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15/5 ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

σμ (Αντιγραφή)Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, στηρίζει την απόφαση του σωματείου  Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Carrefour, Μαρινόπουλος, DIA» για 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 15 Μάη σε όλες τις εγκαταστάσεις και υποκαταστήματα των σούπερ μάρκετ,

αντιδρώντας στην απόφαση των εργοδοτών να επιβάλουν την εκ περιτροπής εργασία, πετσοκόβοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΕΚΛ καλεί όλους τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις «Carrefour, Μαρινόπουλος, DIA»  στο Ν. Λάρισας να συμμετέχουν στην απεργία, διεκδικώντας:

  • Την άμεση ανάκληση των όποιων σχεδίων της για εκ περιτροπής εργασία.
  • Επιστροφή όλων των παράνομα και καταχρηστικώς παρακρατηθέντων από τους μισθούς και επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν περικοπεί.
  • Ακύρωση της επαίσχυντης συμφωνίας της ΟΙΥΕ και της εργοδοσίας που προβλέπει μείωση των μισθών και με την οποία ναρκοθετήθηκαν και τα επιδόματα, αλλά και επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όπως στις 31/12/2009.
  • Υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον όμιλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ